Pokračuje sezóna tekvice, počas ktorej sa zemiaky suverénne nasťahujú..
Najvhodnejšia príležitosť na prípravu lahodného zemiakovo-cuketového kastróla so syrom a smotanou.Recept sa stane obľúbeným letným jedlom, rovnako ako cuketové palacinky..
Odborníčka nášho časopisu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako variť.
Budete potrebovať:
Ako variť
1.Zemiaky a cuketu ošúpeme a nakrájame na plátky, syr nastrúhame na hrubom strúhadle a cesnak pretlačíme lisom.
2.Zmiešame smotanu, cesnak, korenie a trochu strúhaného syra.
3.Zapekaciu misu vymastíme rastlinným olejom, poukladáme do nej zeleninu a naplníme krémovým dresingom.
4.Pečte v rúre predhriatej na 200 stupňov Celzia 35-40 minút a pár minút pred pripravenosťou posypte zvyškom strúhaného syra.Dobrú chuť!
Článok je skvelým zdrojom inšpirácie pre milovníkov kuchyne, no nezabúdajme aj na možnosti úpravy receptu s ohľadom na individuálne preferencie a chuťové vnímanie. Čo si myslíte o pridani iných druhov syrov alebo zeleniny k tejto dobrotke?