HomeReceptyZdravé vegetariánske jedlo: Pečená zelenina s paradajkovou omáčkou a hráškom na jednom...

Zdravé vegetariánske jedlo: Pečená zelenina s paradajkovou omáčkou a hráškom na jednom plechu

Hľadáte jednoduchý a zdravý vegetariánsky pokrm, ktorý je plný chuti a farieb? Pečená zelenina paradajkovou omáčkou a hráškom, pripravená na jednom plechu, je tou pravou voľbou! Tento recept kombinuje rôznorodú zeleninu slahodnou paradajkovou omáčkou a šťavnatým hráškom, čím vytvára výživné jedlo.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Pečená zelenina paradajkovou omáčkou a hráškom na jednom plechu

Čo budeme potrebovať:

Zelenina:

  • 350 g cuketa.
  • 180 g mrkva.
  • 250 farebná paprika.
  • 150 g červená cibuľa.
  • 500 g baklažán.
  • 500 g zemiakov.
  • 200 g paradajky.
  • olivový olej – na pokvapkanie.
  • soľ – podľa chuti.
  • čierne mleté ​​korenie – podľa chuti.
  • cibuľový prášok – podľa chuti.
  • cesnakový prášok – podľa chuti.
  • rasca – podľa chuti.
  • červená mletá paprika – podľa chuti.
  • Ostatné:

  • rastlinný olej – na vyprážanie.
  • Omáčka:

  • 200 g cibule.
  • 5 strúčiky cesnaku.
  • zelené feferónky – podľa chuti (voliteľné).
  • 2 lyžice paradajková pasta.
  • 2 paradajky.
  • 1 lyžička rasce.
  • 1 lyžička sušený koriander.
  • 1 lyžička červená mletá paprika.
  • 1/2 lyžičky čierne mleté ​​korenie.
  • 1/2 lyžičky kurkuma.
  • 1 lyžica zeleninový bujón.
  • 1 šálka zelený sladký hrášok.
  • Na zdobenie a posypanie:

  • čerstvý koriander.
  • Ako budeme postupovať:

    1. Zelenina: Všetku zeleninu uvedenú v popise nakrájajte na kúsky veľkosti hranoliek a paradajky na malé mesiačiky.Potom nakrájanú zeleninu rozprestrite na plech a pokvapkajte olivovým olejom.Dochuťte soľou, čiernym mletým čiernym korením, cibuľovým práškom, cesnakovým práškom, rascou a červenou mletou paprikou podľa chuti – poriadne premiešajte.

    2.Okorenenú zeleninu pečte v predhriatej rúre asi 40 minút pri 180 ° C alebo kým nezmäkne a mierne nezhnedne.

    3. Omáčka: Do hrnca nalejte malé množstvo rastlinného oleja a vsypte nakrájanú cibuľu – smažte na miernom ohni dozlatista.Ďalej do hrnca pridajte prelisovaný cesnak, vmiešajte nakrájané zelené feferónky (voliteľné), pridajte paradajkový pretlak a nakrájané paradajky – premiešajte a varte na miernom ohni.

    4.Následne paradajkovú omáčku dochuťte rascou, sušeným koriandrom, červenou mletou paprikou, čiernym mletým čiernym korením, kurkumou a soľou.Ďalej pridajte zeleninový bujón alebo prilejte zeleninový vývar podľa chuti.Podlejte vodu a vmiešajte zelený sladký hrášok – premiešajte a varte 5 minút na miernom ohni.

    5.Po uplynutí doby pečenia vyberte plech rúry a pečenú zeleninu vmiešajte do pripravenej paradajkovej omáčky so zeleným sladkým hráškom – premiešajte, znovu ju rozprestrite na plech a vložte do rúry.

    6.Pečte v rúre ďalších 15 minút pri 180 ° C, aby sa chute spojili.

    7.Na záver pečenú zeleninu ozdobte-posypte čerstvým nasekaným koriandrom a hlavne a sláskou a skvelou chuťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

    Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

    Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

    Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

    Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

    Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

    Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

    Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

    Nedávné komentáře