HomeReceptyZapekané zemiakové príchute so syrom a mletým steakovým mäsom

Zapekané zemiakové príchute so syrom a mletým steakovým mäsom

Zapekaná zemiaková pochúťka so syrom a mletým hovädzím mäsom je ideálnym pokrmom pre tých, ktorí milujú kombináciu jednoduchých, ale výrazných chutí.Toto jedlo je skvelou voľbou na chladné dni, keď potrebujete niečo výdatné a chutné.Navyše sa ľahko pripravuje, takže ho zvládnete aj počas náročného dňa.Zapekaná zemiaková pochúťka je dokonalým príkladom komfortného jedla, ktoré uspokojí aj tých najväčších gurmánov.

Navštívte aj našu skupinu na Facebooku Inšpirácia slanými receptami, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.

Zapekaná zemiaková pochúťka so syrom a mletým hovädzím mäsom

Čo budeme potrebovať:

Základné informácie:

  • 150 g syra.
  • 3 zemiaky.
  • soľ – podľa chuti.
  • sušené oregano – podľa chuti.
  • Iné:

  • Olej – na potieranie a vyprážanie.
  • Zmes mletého mäsa:

  • 1 červená cibuľa.
  • 3 strúčiky cesnaku.
  • 600 g mletého hovädzieho mäsa.
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku.
  • 1/2 čajovej lyžičky muškátového orieška.
  • 1 čajová lyžička mletého červeného korenia.
  • soľ – podľa chuti.
  • mleté čierne korenie – podľa chuti.
  • Ako postupovať:

    1. Základ: Pripravte si plech na pečenie vyložený pergamenom, rozložte naň nastrúhaný syr a rozložte na plátky nakrájané zemiaky.Zemiaky potrieme olejom, posypeme soľou a sušeným oreganom.

    2. Zmes mletého mäsa.Potom do panvice vmiešajte roztlačený cesnak a pridajte mleté hovädzie mäso – premiešajte a na miernom ohni spolu opekajte do hneda.Potom vmiešame paradajkový pretlak a ochutíme muškátovým orieškom, mletou červenou paprikou, soľou a mletým čiernym korením.

    3.Vzniknutú zmes rozotrite na zemiaky na plechu a posypte strúhaným syrom – čím viac syra, tým lepšie.

    4.Pečte v predhriatej rúre 15 minút pri 200 °C, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.

    5.Po upečení chrumkavú pochúťku nakrájajte na plátky a podávajte so slávou, skvelou chuťou a nadšením.

    Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite nám o ňom povedzte v našej facebookovej skupine Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Napriek výbornej kombinácii chutí, si dovolím nesúhlasiť s tvrdením o jednoduchej príprave tohto jedla. Skúsenosťmi viem, že príprava zapekanej zemiakovej pochúťky so syrom a mletým hovädzím mäsom môže byť trochu zložitejšia, najmä pre začiatočníkov v kuchyni. Možno by bolo užitočné pridať tipy na správne varovanie a postupy pre dosiahnutie dokonalého výsledku.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Či je potrebné na jeseň prekopávať záhony: skvelá správa, ale nie pre všetkých zeleninárov

    Jedným z večných sporov medzi dážďovkami a pestovateľmi zeleniny je, či je potrebné na jeseň po zbere úrody záhony prekopávať. Má zmysel...

    Prečo by sa alkoholické nápoje nemali zapíjať rajčinami: Pamätajte si to na celý život

    Občerstvenie s alkoholickými nápojmi a niektorými potravinami môže spôsobiť vážne poškodenie zdravia.Jednou z potravín, ktoré by sa rozhodne nemali konzumovať ako občerstvenie, sú...

    Horčičné kuracie rezne v chrumkavom trojobale – obed, ktorý si zamilujete.

    Tento recept na kuracie prsia v horčičnej marináde je vynikajúcou voľbou pre milovníkov šťavnatého a chutného mäsa. Marináda z horčice dodáva mäsu intenzívnu chuť,...

    Kedy zasiať ozimnú cibuľu: pestovateľom na dači sme povedali o osobitnostiach jesennej výsadby

    Niektorí záhradkári považujú za potrebné vysadiť okrem cesnaku pod zimou aj cibuľu. Výsadba zimnej cibule si však vyžaduje o niečo viac pozornosti. Okrem...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?