HomeReceptyZapečené baklažány s lososovo-syrovou náplňou, paradajkami a cesnakom

Zapečené baklažány s lososovo-syrovou náplňou, paradajkami a cesnakom

Ak hľadáte originálny a chutný pokrm, ktorý poteší nielen vaše chuťové bunky, ale aj oči, zapečené baklažány slososovo-syrovou náplňou, paradajkami a cesnakom sú tou správnou voľbou.Tento recept spája jemnú chuť baklažánov sbohatou náplňou zlososa a syra, ktorú dokonale dopĺňajú sladké paradajky a aromatický cesnak.Výsledkom je sýte a vyvážené jedlo, ktoré je ideálne ako na všedný deň, tak na slávnostné príležitosti.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Zapečené baklažány slososovo-syrovou náplňou, paradajkami a cesnakom

Čo budeme potrebovať:

Základ:

  • 1 veľký baklažán.
  • soľ – podľa chuti.
  • talianske bylinky – podľa chuti.
  • olivový olej – na pokvapkanie.
  • Náplň:

  • 150 g losos.
  • 2 strúčiky cesnaku.
  • 1 paradajka.
  • 150 g mozzarella.
  • čerstvá bazalka – podľa chuti.
  • čerstvá mata – podľa chuti.
  • soľ – podľa chuti.
  • talianske bylinky – podľa chuti.
  • parmezán – podľa chuti.
  • Na zdobenie a posypanie:

  • zelená jarná cibuľka.
  • Ako budeme postupovať:

    1. Základ: Veľký baklažán uprostred nakrájajte na kocky, ale nie úplne bez toho, aby ste sa dotýkali okrajov.Potom ich posypte soľou a talianskymi bylinkami.Potom položte do panvice a pokvapkajte olivovým olejom.

    2.Pečte v predhriatej rúre 20 minút pri 200 ° C dozlatista.

    3. Náplň: Do taniera vložte umytý a na kocky nakrájaný losos, pridajte prelisovaný cesnak, paradajka nakrájané na kocky a mozzarellu.Ďalej pridajte čerstvú bazalku a mätu.Dochuťte soľou, talianskymi bylinkami a strúhaným parmezánom – poriadne premiešajte.

    4.Po 20 minútach vyberte strúby panvicu zlialky a nožom v strede jemne urobte jamku, do ktorej rozložte pripravenú náplň a posypte strúhaným parmezánom alebo strúhanou mozzarellou.

    5.Pečte ďalších 10 minút pri 200 ° C do chrumkava.

    6.Zapečené baklažány slososovo-syrovou náplňou, paradajkou, cesnakom, bazalkou a mätou podávajte sláskou, veľkou chuťou a potešením.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Dobrý recept, ale osobne by som pridala ešte trochu pikantnosti, možno nejaké čili korenie do náplne. Myslíte, že by to zvýraznilo chuťový zážitok? Ďakujem za recept!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?