Prinášame vám kuchársky umelecký zážitok, ktorý snúbi rozmanitosť chutí ľahkosťou prípravy.Naše zapečené baklažány slahodnou náplňou zcherry paradajok, mozzarelly a zelených kaparov sú symfóniou chutí a vôní, ktorá vás prenesie do sveta delikátneho jedla.Chrumkavé baklažány a svieža náplň sa na vašom tanieri spoja v harmonickom tanci.Pripravte sa na zážitok, ktorý poteší vaše zmysly a zahreje vaše hladné bruško.
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.
Zapečené baklažány slahodnou náplňou zcherry paradajok, mozzarelly a zelených kaparov
Čo budeme potrebovať:
Základ:
Zmes na potretie:
Náplň:
Na zdobenie a posypanie:
Ako budeme postupovať:.
1. Základ: Nakrájajte baklažány na hrubšie plátky cca 3-5 mm a nechajte ich chvíľu stranou.
2. Zmes na potretie: Do misky nalejte olivový olej, nasypte sušené oregano a prisypte soľ – poriadne premiešajte vidličkou.
3.Pripravte plech na pečenie vyložený pergamenom, pokladajte naň baklažány vedľa seba a potrite ich zobou strán pripravenou zmesou.
4.Pečte v predhriatej rúre 15 minút pri 200 ° C dozlatista.
5. Náplň: Do misy vložte nakrájané cherry paradajky a syr mozzarella.Dochuťte sušeným korením schilli papričkou, strúhankou a zelenými kaparmi – poriadne premiešajte a náplň je hotová!
6.Výslednú náplň naneste, rozotrite na zapečené baklažány a pečte ďalších 15 minút pri 180 ° C do chrumkava.
7.Na záver po upečení baklažány posypte strúhanou mozzarellou alebo parmezánom a podávajte ich sláskou veľkou chuťou a radosťou.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.
Možno by bolo ešte zaujímavé obohatiť tento recept o niečo lokálne, napríklad pridať slovenské bylinky alebo tvaroh z miestneho farmára. Tým by sme podporili domácu produkciu aj naše tradičné chute. Čo myslíte?