HomeReceptyZapečená brokolica s kvetináčikom v jemnej smotanovej omáčke s parmezánom a mozzarellou

Zapečená brokolica s kvetináčikom v jemnej smotanovej omáčke s parmezánom a mozzarellou

Zapečená brokolica skvetákom, vyprážanou zeleninou vjemnej smotanovej omáčke sparmezánom a syrom mozzarella je dokonalým príkladom zdravého a zároveň mimoriadne chutného jedla.Výsledkom je farebné a lahodné jedlo, ktoré vás očarí svojou rozmanitosťou, zaujímavou chuťou a vôňou.Vychutnajte si bohatú chuť a štruktúru tohto jednoduchého, ale pôsobivého receptu.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Zapečená brokolica skvetákom vjemnej smotanovej omáčke sparmezánom a mozzarellou

Čo budeme potrebovať:

Základ:

  • 300 g brokolice.
  • 300 g karfiol.
  • 3 zemiaky.
  • 1 mrkva.
  • 1 cibuľa.
  • Ostatné:

  • olivový olej + maslo – na vyprážanie.
  • olivový olej – na potretie zapekacej misy.
  • 40 g maslo – na vyprážanie.
  • syr mozzarella – na záverečné posypanie.
  • Omáčka:

  • 2 lyžice múky.
  • 250 ml kuracie vývar.
  • 250 ml smotana na varenie.
  • soľ – podľa chuti.
  • provensálske bylinky – podľa chuti.
  • 1 lyžica parmezán.
  • sušený cesnak – podľa chuti.
  • Ako budeme postupovať:

    1. Základ: Najprv na sporáku vhrnci pod pokrievkou poduste do mäkka na ružičky nakrájanú brokolicu, karfiol a na kolieska nakrájané zemiaky.

    2.Do panvice sjemne rozohriatym olivovým olejom a maslom vsypte nahrubo nakrájanú cibuľu a mrkvu – premiešajte a smažte na miernom ohni do mäkka.

    3.Pripravenú dusenú zeleninu preložte do zapekacej misky potretej olivovým olejom a pekne ju rozprestrite – jemne premiešajte a pridajte osmaženú cibuľu a mrkvu.

    4. Omáčka: Do inej panvice zohriatym maslom nasypte múku a za stáleho miešania varte na miernom ohni.Ďalej do misy nalejte kurací vývar a prilejte smotanu na varenie – dobre premiešajte a pokračujte vo varení.Dochuťte soľou, provensálskymi bylinkami, parmezánom a sušeným cesnakom – dôkladne premiešajte a ešte chvíľu varte.

    5.Výslednou omáčkou prelejte ingrediencie vzapekacej mise – jemne premiešajte a posypte strúhaným syrom mozzarella.

    6.Pečte v predhriatej rúre 20 minút pri 200 ° C dozlatista a dochrumkava.

    7.Zapečenú brokolicou skvietkom, vyprážanou zeleninou vjemnej smotanovej omáčke sparmezánom a syrom mozzarella podávajte sláskou a skvelou chuťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Toľko krkolice a len jeden kvetináčik? Ten recept sa asi pokúša vyvolať skrytú záhradníčku v nás. Možno by sme mali poslať autorku na prechádzku po záhrade, aby si zistila, že kvetináčikov je ešte viac než brokolice!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?