Plnenú kapustnicu milujú nielen dospelí, ale aj deti.Ale najčastejšie deti radšej jedia plnku, pričom kapustný list nechá na tanieri nedotknutý..
Ak však využijete odporúčania kuchárky Julie Arkhipovej, odborníčky z internetovej publikácie BelNovosti, môžete si byť istí, že aj tie najnáročnejšie rozmary ich rýchlo zmetú.
Výber kapusty
Najlepšou možnosťou je mladá kapusta s jemnými, šťavnatými a chutnými listami.Ak ale máte problém nájsť tú správnu ingredienciu, skúste ju nahradiť čínskou kapustou.
Ak napriek všetkému uprednostňujete bielu kapustu v kapustových rolkách, vyberte si správnu vidličku – mala by byť okrúhla alebo mierne pretiahnutá.
Plnenie
Najchutnejšie kapustové rolky sú plnené mletým mäsom, ktoré pozostáva z bravčového alebo hovädzieho mäsa.
Ďalšou dôležitou zložkou je ryža: odporúča sa ju predvariť do polovice, aby vám neskôr neškrípala na zuboch.Ak ste to ešte neskúšali, teraz je čas zaradiť do kapusty zeleninu: v lete sú vhodné zrelé paradajky alebo cukety, v zime a na jar pridajte viac mrkvy a cibule.
omáčka
Zelné rolky musíte dusiť nie vo vode, ale v omáčke – môžete si vybrať paradajku, kyslú smotanu alebo kombinovanú možnosť, ktorá dodá jedlu osobitnú vôňu a nezabudnuteľnú chuť.
Predtým sme vám povedali, ako chutne nakladať cuketu.
Pani Arkhipová má iste veľa skúseností, ale niektoré deti možno naozaj preferujú len plnku. Možno by bolo dobré uvažovať aj o alternatívnych možnostiach naplnenia pre tých, čo nie sú fanúšikmi kapustných listov.