Vedeli ste, že petržlen je bohatý na vitamíny a minerály? Napríklad táto zelená obsahuje 2,5-3 krát viac vitamínu C ako citrón..
Odborníčka z publikácie siete BelNovosti, kuchárka Julia Arkhipová, navrhuje, aby ste nepremeškali túto príležitosť „dobiť sa“ užitočnými látkami a zdieľa recept na petržlenové palacinky..
Na ich prípravu budete potrebovať nasledujúcu sadu produktov:
Zelení by sa mali umyť a vysušiť, potom sa musia jemne nasekať.
Po dokončení tohto kroku rozbite vajcia do misky s nasekanou petržlenovou vňaťou a pridajte múku, ktorú je potrebné najskôr preosiať.
Potom sa musí zmes dôkladne premiešať a pridať soľ (podľa chuti).Môžete použiť aj svoje obľúbené korenie.
Palacinky by sa mali piecť na dobre vyhriatej panvici s prídavkom rastlinného oleja.Stačí pár minút z každej strany, kým sa neobjaví atraktívna zlatá kôrka.
Predtým sme vám povedali, ako správne namočiť hrášok.
Skvelý recept! Osobne však prednostne volím iné ingrediencie a to len kvôli môjmu osobnému vkusu. Čo by ste povedali na pridaním tekvicového pyré do cesta? Myslím si, že to môže dať zaujímavú chuťovú dimenziu týmto jedlám.