Keď prídete domov neskoro večer, ste hladní, no posledná vec, ktorú chcete urobiť, je cez víkend hodiny stáť, tento recept na rýchlu, jednoduchú a chutnú večeru je ako stvorený.Určite vyskúšajte dnešný recept na chutné zemiakovo-cibuľové rezne, ktoré sú chutnejšie ako mäsové rezne.Je veľmi jednoduchá na prípravu a hlavne rýchla! Tak neváhajte a pustite sa do prípravy!.
Lahodné rezne zo zemiakov a cibule
Štoto potrebujeme:
Ingrediencie:
2 červené cibule.
3 zemiaky.
studená voda – na zakrytie zemiakov.
1 šálka vody.
200 g pšeničných otrúb.
2 polievkové lyžice kukuričného škrobu.
80 ml kefíru alebo jogurtu – (1/3 š alice).
soľ a mleté čierne korenie – ochutnať.
olej – na vyprážanie.
Omáčka – obliekanie:
4 polievkové lyžice majonézy.
1 lyžička horčice.
čerstvá petržlenová vňať – podľa chuti.
mletá červená paprika – podľa chuti.
Ako budeme postupovať:
1.Do misky dáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu.
2.Nastrúhané zemiaky preložíme do inej misky a zalejeme studenou vodou – opláchnite, potom osušte a vložte do misky s nadrobno nakrájanou červenou cibuľou.
3.Do inej nádoby nalejte vodu a pridajte preosiatu podprsenkušno – zmeniť, potom pridať kefír alebo biely jogurt – stále miešame a na záver pridáme kukuričný škrob – dobre zmeniť.Dochutíme soľou a mletým čiernym korením a nakoniec pridáme nastrúhané zemiaky a nakrájanú červenú cibuľu – dobre zmeniť.
4.Pripravíme si panvicu s rozohriatym olejom a jemným sitkom tvarujeme rezne – pečte, kým nie sú z oboch strán zlatohnedé a chrumkavé – po usmažení ich dáme na tanier s obrúskom, aby z nich vytiekol olej.
5.Majonézu dáme do misky, pridáme horčicu, posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a ochutíme mletou červenou paprikou – dobre zmeniť.
6.Lahodné rezne zo zemiakov a cibule podávajte s jemnou polevou pripravenou predovšetkým s láskou a vynikajúcou chuťou.
Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!
Vážim si váš nadšený prístup k receptu, no jednoznačne nesúhlasím s tvrdením, že zemiakové rezne sú chutnejšie ako mäsové. Každý má svoje preferencie, avšak doporučil/a by som vyskúšať kombináciu oboch variantov a uvidieť, čo vám bude viac vyhovovať.