Arašidové maslo je jedným z najzdravších pochutín, aké si možno predstaviť.
Niektorí dokonca považujú cestoviny za skutočnú superpotravinu, obsahujúcu veľa bielkovín, cenných tukov a vitamínov skupiny B..
Kvalitné arašidové maslo je drahé.Preto si jedlo môžete pripraviť sami, hovorí šéfkuchárka Yulia Arkhipova, kulinárska expertka nášho časopisu.
Ako vyrobiť arašidové maslo?
Zoznam zložiek
– asi 300 gramov arašidov;
– 2 veľké lyžice agávového sirupu (možno nahradiť tekutým medom);
– štvrtina malej lyžice soli (jemne mletá morská soľ);
– 2 veľké lyžice arašidového masla.
Proces varenia
Najprv musíte dať arašidy na plech a dať ich do rúry na štvrť hodiny.Teplota by mala byť asi 150 stupňov.
Potom orechy očistíme a vložíme do mixéra.
Najprv porazte výrobok, kým sa nerozpadne.Pridajte soľ, agávový sirup alebo med.Šľahať.Potom pridajte určené množstvo arašidového masla.
Znovu poraziť.V tejto fáze by mala mať pasta dokonalú konzistenciu.Ak sa vám zdá hmota príliš hustá, vždy môžete situáciu napraviť olejom.
Nie som si istá, či je arašidové maslo naozaj toľko zdravé, keďže obsahuje dosť kalórií a tukov. Myslíte si, že by sa dal tento recept zlepšiť nejakým spôsobom, aby bol ešte zdravší?