HomeReceptyVyprážané kúsky bravčového mäsa v jemnej cesnakovo-medovej omáčke s vínom

Vyprážané kúsky bravčového mäsa v jemnej cesnakovo-medovej omáčke s vínom

Ak hľadáte lahodný a trochu netradičný pokrm, vyprážané kúsky bravčového mäsa vjemnej cesnakovo-medovej omáčke svínom vás určite nadchnú! Tento recept spája šťavnaté bravčové mäso s dokonale vyváženou sladko-slanou omáčkou, kde sa stretáva aromatický cesnak, sladký med a jemné víno.Výsledkom je pokrm plný bohatých chutí, ktorý je ideálny ako na slávnostnú večeru, tak na príjemné rodinné posedenie.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Vyprážané kúsky bravčového mäsa v cesnakovo-medovej omáčke svínom

Čo budeme potrebovať:

Mäso:

  • 685 g bravčové kotlety bez kosti.
  • soľ – podľa chuti.
  • čierne mleté ​​korenie – podľa chuti.
  • cesnakový prášok – podľa chuti.
  • červená mletá paprika – podľa chuti.
  • Ostatné:

  • olivový olej – na vyprážanie.
  • 1 lyžica maslo – na vyprážanie.
  • čerstvý petržlen – na zdobenie.
  • Omáčka:

  • 1 lyžica maslo.
  • 3 strúčiky cesnaku.
  • 1 lyžica sójová omáčka.
  • 1/4 šálky medu.
  • 2 lyžice víno na varenie.
  • Ako budeme postupovať:.

    1. Mäso: Bravčovú kotletu bez kostí nakrájajte na kúsky, ktoré posypte soľou, čiernym mletým čiernym korením, cesnakovým práškom a červenou mletou paprikou – dobre rukami premiešajte.

    2.Do panvice zohriatym olivovým olejom vložte okorenené kúsky mäsa a smažte zakaždým stranám 5 minút (alebo podľa potreby) na miernom ohni dozlatista.Po vyprážaní ich preložte na tanier a nechajte chvíľu bokom.

    3. Omáčka: Do panvice so zohriatym maslom vsypte nadrobno nakrájaný cesnak a prilejte sójovú omáčku.Ďalej dochuťte medom a vínom – premiešajte a pokračujte vo varení.

    4.Následne do omáčky vložte vyprážané kuracie kúsky a za stáleho miešania varte 2 minúty na miernom ohni.

    5.Po vyprážaní ich preložte na tanier, prelejte omáčkou a ozdobte-posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

    6.Vyprážané kúsky bravčového mäsa vjemnej cesnakovo-medovej omáčke svínom podávajte sláskou, veľkou chuťou a elánom.Tiež ich môžete podávať obľúbenou prílohou, ktorú máte radi.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře