Ak hľadáte lahodný a trochu netradičný pokrm, vyprážané kúsky bravčového mäsa vjemnej cesnakovo-medovej omáčke svínom vás určite nadchnú! Tento recept spája šťavnaté bravčové mäso s dokonale vyváženou sladko-slanou omáčkou, kde sa stretáva aromatický cesnak, sladký med a jemné víno.Výsledkom je pokrm plný bohatých chutí, ktorý je ideálny ako na slávnostnú večeru, tak na príjemné rodinné posedenie.
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.
Vyprážané kúsky bravčového mäsa v cesnakovo-medovej omáčke svínom
Čo budeme potrebovať:
Mäso:
Ostatné:
Omáčka:
Ako budeme postupovať:.
1. Mäso: Bravčovú kotletu bez kostí nakrájajte na kúsky, ktoré posypte soľou, čiernym mletým čiernym korením, cesnakovým práškom a červenou mletou paprikou – dobre rukami premiešajte.
2.Do panvice zohriatym olivovým olejom vložte okorenené kúsky mäsa a smažte zakaždým stranám 5 minút (alebo podľa potreby) na miernom ohni dozlatista.Po vyprážaní ich preložte na tanier a nechajte chvíľu bokom.
3. Omáčka: Do panvice so zohriatym maslom vsypte nadrobno nakrájaný cesnak a prilejte sójovú omáčku.Ďalej dochuťte medom a vínom – premiešajte a pokračujte vo varení.
4.Následne do omáčky vložte vyprážané kuracie kúsky a za stáleho miešania varte 2 minúty na miernom ohni.
5.Po vyprážaní ich preložte na tanier, prelejte omáčkou a ozdobte-posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
6.Vyprážané kúsky bravčového mäsa vjemnej cesnakovo-medovej omáčke svínom podávajte sláskou, veľkou chuťou a elánom.Tiež ich môžete podávať obľúbenou prílohou, ktorú máte radi.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.
Nezdá sa mi byť veľmi zdravé vypražať mäso v omáčke plnej medu a vína. Myslíte, že by bolo možné tento recept zdravšie upraviť bez stratenia chutí?