HomeReceptyVláčny kakaový koláč s kokosom a medom – krok za krokom

Vláčny kakaový koláč s kokosom a medom – krok za krokom

Pripravte sa na skutočný zážitok pre vaše chuťové bunky! Vláčny kakaový koláč skokosom a medom je dokonalou kombináciou sladkosti a bohatých chutí, ktoré si zamiluje každý, kto má rád dezerty.Tento recept vás krok za krokom prevedie prípravou koláča, ktorý je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj plný lahodných ingrediencií.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Kakaový koláč skokosom a medom

Čo budeme potrebovať:

Dvojfarebné cesto:

  • 4 vajcia.
  • 1 lyžička vanilkový extrakt.
  • 180 g cukru.
  • štipka soli.
  • 120 ml rastlinný olej.
  • 200 g grécky biely jogurt.
  • 270 g hladká múka.
  • 2 lyžice kakaový prášok + 3 lyžice mlieka.
  • Zdobenie:

  • med + strúhaný kokos.
  • Ako budeme postupovať:

    1. Dvojfarebné cesto: Do misy rozklepnite vajcia, prilejte vanilkový extrakt, prisypte cukor a pridajte štipku soli – šľahajte a počas šľahania postupne prilievajte rastlinný olej – šľahajte do hladkej peny.Ďalej do misy pridajte grécky biely jogurt – šľahajte a nasypte preosiatu hladkou múkou – poriadne metličkou a stierkou premiešajte.

    2.Potom do malej misky nasypte kakaový prášok a prilejte mlieko – premiešajte a zmes vlejte do 1/3 cesta – premiešajte stierkou a získate kakaové cesto.

    3.Pripravte si formu na pečenie vyloženú pergamenom o rozmere 27 x 18 cm a nalejte kakaové cesto, ktoré pekne rozotrite a uhlaďte.

    4.Následne na kakaové cesto nalejte obyčajné cesto, ktoré tiež pekne rozotrite, uhlaďte a pomocou špajle vytvarujte na ceste ľubovoľné vzory.

    5.Pečte v predhriatej rúre 40 minút pri 170 ° C dozlatista.

    6.Po upečení koláč vyberte sformy, pomocou taniera preklopte na druhú stranu a odstráňte pergamen.Potom znovu preklopte na druhú stranu a celý povrch koláča potrite medom a posypte strúhaným kokosom.

    7.Vláčny dvojfarebný koláč bieleho jogurtu, kakaa smedom a kokosom podávajte sláskou a skvelou chuťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Tento recept je skvelý, no je trochu príliš zložitý na každodennú prípravu. Možno by bolo dobré zjednodušiť postup pre tých, čo nemajú veľa času na zdobenie. Inak skvelá kombinácia chutí!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?