Pripravte sa na skutočný zážitok pre vaše chuťové bunky! Vláčny kakaový koláč skokosom a medom je dokonalou kombináciou sladkosti a bohatých chutí, ktoré si zamiluje každý, kto má rád dezerty.Tento recept vás krok za krokom prevedie prípravou koláča, ktorý je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj plný lahodných ingrediencií.
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.
Kakaový koláč skokosom a medom
Čo budeme potrebovať:
Dvojfarebné cesto:
Zdobenie:
Ako budeme postupovať:
1. Dvojfarebné cesto: Do misy rozklepnite vajcia, prilejte vanilkový extrakt, prisypte cukor a pridajte štipku soli – šľahajte a počas šľahania postupne prilievajte rastlinný olej – šľahajte do hladkej peny.Ďalej do misy pridajte grécky biely jogurt – šľahajte a nasypte preosiatu hladkou múkou – poriadne metličkou a stierkou premiešajte.
2.Potom do malej misky nasypte kakaový prášok a prilejte mlieko – premiešajte a zmes vlejte do 1/3 cesta – premiešajte stierkou a získate kakaové cesto.
3.Pripravte si formu na pečenie vyloženú pergamenom o rozmere 27 x 18 cm a nalejte kakaové cesto, ktoré pekne rozotrite a uhlaďte.
4.Následne na kakaové cesto nalejte obyčajné cesto, ktoré tiež pekne rozotrite, uhlaďte a pomocou špajle vytvarujte na ceste ľubovoľné vzory.
5.Pečte v predhriatej rúre 40 minút pri 170 ° C dozlatista.
6.Po upečení koláč vyberte sformy, pomocou taniera preklopte na druhú stranu a odstráňte pergamen.Potom znovu preklopte na druhú stranu a celý povrch koláča potrite medom a posypte strúhaným kokosom.
7.Vláčny dvojfarebný koláč bieleho jogurtu, kakaa smedom a kokosom podávajte sláskou a skvelou chuťou.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov
VIDEO NÁVOD:
Tento recept je skvelý, no je trochu príliš zložitý na každodennú prípravu. Možno by bolo dobré zjednodušiť postup pre tých, čo nemajú veľa času na zdobenie. Inak skvelá kombinácia chutí!