Vláčna focaccia sudenými klobáskami a syrom je dokonalým spojením tradičnej talianskej kuchyne a výrazných chutí údeného mäsa.Tento recept vám ukáže, ako ľahko pripraviť lahodný slaný koláč, ktorý je ideálny pre rodinné večere, pikniky alebo ako skvelý doplnok k polievkam a šalátom.Pustite sa do prípravy tejto focaccie a prineste do svojej kuchyne kúsok Talianska!
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.
Focaccia sudenými klobáskami a syrom
Čo budeme potrebovať:
Ako budeme postupovať:.
1.Do misy dajte 5 vajec, pridajte soľ a korenie.
2.Mixérom miešajte 2-3 minúty.
3.Pridajte 60 ml oleja a pokračujte v šľahaní ďalšie 2 minúty.
4.Pridajte 165 ml mlieka a 70 g strúhaného syra alebo parmezánu.
5.Šľahajte mixérom ďalšie 2 minúty.
6.Preosejte 275 g múky spolu s 14 g prášku do pečiva a premiešajte zmes metličkou, kým nebude hladká.
7.Zmes rozdeľte na 2 rovnaké diely.
8.Na panvici opražte 130 g údených klobások (alebo párkov) nakrájaných na kolieska.
9.Vymažte okrúhlu žiaruvzdornú formu (priemer 26 cm) maslom a dno vyložte papierom na pečenie.
10.Nalejte polovicu vopred pripravenej zmesi.
11.Zmes rovnomerne rozotrite po povrchu misky a rovnomerne posypte kolieskami klobásy opečenými na panvici.
12.Na párky rovnomerne rozprestrite 130 g plátkového syra.
13.Na syr nalejte druhú polovicu pripravenej zmesi.
14.Rovnomerne rozotrite stierkou.
15.Vrch posypte 30 g zmesi semienok (slnečnicových, tekvicových, ľanových, sezamových).
16.Pečte v rúre 50 minút pri 180 ° C na najnižšej priečke rúry.
17.Teplú focacciu nakrájajte na plátky a podávajte rajčinovou omáčkou.
Hotovo!
Dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov