Varenie chrumkavých baklažánov je veľmi jednoduché.
Najprv je potrebné zeleninu nakrájať na kolieska. Potom treba každý kúsok namočiť do surového vajca, obaliť v strúhanke a poslať na panvicu.
A je tu ešte jedno malé tajomstvo, ktoré zabezpečí, že jedlo bude obzvlášť chutné.
Ide o pridanie syra a kurkumy do strúhanky.
O recept na toto zaujímavé jedlo sa podelila Julia Arkhipova, odborníčka v oblasti kuchárstva, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie z internetového vydania Belnovosti.
Ako uvariť chrumkavé baklažány
Vezmite jeden baklažán a nakrájajte ho na kolieska.
Každé koliesko by malo mať hrúbku približne 5 milimetrov.
Získané kúsky vložte do hlbokej nádoby, osoľte ich a zalejte vodou.
Plátky baklažánu by mali odpočívať v osolenej tekutine približne 20 minút. Tento postup je nevyhnutný na odstránenie horkosti.
Kým sa plátky namáčajú, pripravte si surové vajcia a strúhanku.
Do jednej nádoby rozbijte dve vajcia a do druhej nasypte 100 g strúhanky, 50 g strúhaného syra a 1 čajovú lyžičku kurkumy.
Namočte kúsky baklažánu do surového vajca a potom ich obaľte v strúhanke. Plátky opečte na panvici do zlatista.
Výsledkom bude chrumkavé jedlo, ktoré sa vyznačuje jasnou a veľmi príjemnou chuťou.
Aha, takže aby som pochopila, sýpem syrom a kurkumou do strúhanky a mám mať chrumkavé baklažány? To sa mi ešte nikdy nenapadlo, lenže teraz to vyznieva až príliš jednoducho!