Načechranú ryžu môžete variť bez toho, aby ste ju pred varením niekoľkokrát premyli.
Informuje o tom kanál Zen „Kuchynský technológ“ s odvolaním sa na recept od kulinárskeho historika V.IN.Pokhlebkina.
Ako uvariť nadýchanú ryžu bez oplachovania
Po prvé, je dôležité prísne dodržiavať proporcie.Na 200 ml ryže potrebujete 300 ml vody.
Po druhé, musíte variť ryžu zakrytú.Mal by tesne zapadnúť do panvice.
Po tretie, čas varenia.Varte na vysokom ohni 3 minúty, na strednom ohni 7 a na miernom ohni 2 minúty.
Po 12 minútach odstavte panvicu z ohňa a nechajte pôsobiť ďalších 12 minút.
Hotovú ryžu osolíme a jemne premiešame drevenou vareškou.
Urobila som tento recept a ryža bola naozaj nadýchaná a skvelá! Avšak, stále preferujem tradíciu oplachovania ryže pred varením, cítila by som sa viac istá. Možno by bolo zaujímavé naznačiť aj túto možnosť pre tých, ktorí majú radi tradičné spôsoby prípravy.