Medové nakladané paradajky sú výbornou pochúťkou, ktorú si môžete vychutnať počas zimných mesiacov.Ich sladkokyslá chuť, doplnená medom, dáva paradajkám jedinečnú chuť, ktorá poteší každého.Navyše sú nielen chutné, ale aj zdravé, plné vitamínov a antioxidantov.Tento recept je skvelý na spracovanie domácej úrody paradajok.
Ingrediencie
Postup
1) Príprava paradajok: Paradajky umyte a vyberte pevné, neprezreté paradajky.Cibuľu olúpte a nakrájajte na štvrtiny.
2) Naloženie do pohárov: Do sterilizovaných pohárov vložte paradajky spolu s štvrťkami cibule.Pridajte niekoľko lístkov čerstvej bazalky a horčičné semienka.
3) Zaliatie vodou: Paradajky v pohároch zalejte vriacou vodou, prikryte a nechajte pôsobiť 20 minút.
4) Príprava nálevu: Vodu z pohárov zlejte späť do hrnca.Pridajte soľ, cukor, med a kyselinu citrónovú.Dobre premiešajte a priveďte kvaru.
5) Zaliatie paradajok: Pripravený nálev nalejte späť do pohárov paradajkami a cibuľou, až po okraj.
6) Uzavretie a sterilizácia: Poháre pevne uzavrite viečkami, otočte hore dnom a zabaľte do deky, aby pomaly vychladli.Potom ich uložte na tmavé a chladné miesto.
Záver
Medové nakladané paradajky sú skvelou prílohou, ktorú môžete použiť do šalátov, ako súčasť sendvičov alebo ako predjedlo khlavnému jedlu.Vďaka medu majú jemne sladkastú chuť, ktorá krásne kontrastuje skyseľnosťou paradajok.Tento recept vám umožní uchovať úrodu paradajok až na celý rok a vychutnávať si ich chuť kedykoľvek počas zimy.
Vážim si úsilie autora pri zdieľaní tohto receptu, ale osobne si myslím, že by sa dalo ešte viac experimentovať s pridaním ďalších korenín alebo bylín pre ešte pestrejšiu chuťovú kombináciu. Máte nejaké tipy na inovácie tohto skvelého receptu?