Z čoho sa zvyčajne skladá základ pre tvarohové koláče? Aj neskúsení kuchári poznajú odpoveď na túto otázku.
Takže sa zvyčajne miešajú tieto produkty: tvaroh, vajcia, múka, cukor..
Julia Arkhipová, expertka na publikáciu siete Belnovosti v oblasti varenia, kuchárky, pekárky štvrtej triedy, však zdôrazňuje: na tomto zozname je niečo zbytočné.
Čo by sa nemalo pridávať do základu na tvarohové koláče
Vyskytol sa problém s vajcovou zložkou: robí zmes tekutejšou.
Ak chcete vrátiť cesto do normálnej konzistencie, musíte pridať veľa múky.
Vďaka tomu sú cheesecaky dosť hutné a zachovávajú si tvar, ktoré však nemajú výraznú tvarohovú chuť.
„Ukazuje sa, že do základu misky nemusíte pridávať vajcia? Ale ako potom zlepiť hmotu? – opýta sa asi nejeden gurmán.
Odpoveď je jednoduchá: nemali by ste úplne opustiť vajcovú zložku.Žĺtok je potrebný na spojenie komponentov.Nie je však potrebné pridávať bielkoviny: kvôli tomu sa v hmote objavuje prebytočná tekutina.
Ako pripraviť tvarohové koláče bez vaječných bielkov
Dobre, prišli sme na to, že bielkoviny v základe na tvarohové koláče sú zbytočné.
Aký by však mal byť pomer zložiek?
Pamätajte na nasledujúci pomer: na 600 gramov tvarohu by mali byť 2 žĺtky, 100 gramov múky a 100 gramov kryštálového cukru.
Absencia bielkovín a malé množstvo múky zaručí výrobu skutočných tvarohových koláčov – jemných, vzdušných, hladkých a neuveriteľne chutných.
Ahoj! Ďakujem za zaujímavý článok. Súhlasím s tým, že odstránenie vaječných bielkovín z cesta na tvarohové koláče môže pomôcť dosiahnuť lepšiu konzistenciu. Avšak, osobne by som odstránenie všetkých vajec neodporúčala. Možno by sa dal nájsť kompromisný spôsob, ako znížiť ich vplyv na konzistenciu, ale zároveň si zachovať ich spojovaciu funkciu. Čo myslíte?