Obyčajná ryža sa stane reštauračným jedlom, ak ju neuvaríte vo vode, ale vo vývare.
Povieme vám, ako uvariť chutnú ryžu na vývare.
Ako zlepšiť chuť ryže
Nie je to vôbec ťažké, stačí použiť vývar namiesto vody.
Prepláchni ryžu, vlož ju do hrnca a zalej vývarom.Na jednu šálku ryže potrebuješ dve šálky vývaru.
Hrniec prikryte pokrievkou, dajte na sporák, po zovretí znížte teplotu na minimum, varte, kým nie je hotová.
Vypnite oheň, ale neodstraňujte hrniec z variča.Ryža by mala niekoľko minút stáť (so zatvorenou pokrievkou).
Ryžu môžete vylepšiť aj pridaním určitých korenín.Do ryže je vhodný šafran, cesnak, chilli papričky, petržlen, paprika, zázvor, klinčeky, rasca a kurkuma.