Sadlo je veľmi zdravý produkt, obsahuje veľké množstvo vitamínov A, D a E, ako aj vápnik, sodík, horčík, fosfor, mangán, zinok, železo, meď a selén..
Mastné kyseliny obsiahnuté v bravčovej masti pôsobia cholereticky a zvyšujú tvorbu dobrého cholesterolu, čo pomáha znižovať riziko vzniku aterosklerózy.
Bravčová masť sa priaznivo líši od ostatných tukov obsahom kyseliny arachidónovej, ktorá je potrebná pre normálnu činnosť srdca a imunitného systému.
Je však mimoriadne dôležité správne používať tento užitočný produkt.
V akej forme je užitočné jesť bravčovú masť?
Keďže bravčová masť pri vyprážaní stráca svoje prospešné vlastnosti, je lepšie ju konzumovať nasolenú.
Nemôžete jesť veľa bravčovej masti každý deň.Zdravý dospelý človek môže skonzumovať maximálne 30 – 40 gramov bravčovej masti dvakrát až trikrát týždenne.
Bravčová masť je kontraindikovaná pri črevných ochoreniach, pankreatitíde a žlčníkových kameňoch.
Taktiež sa neodporúča konzumovať tento produkt nalačno, pretože to môže viesť k zápalu pankreasu.
Predtým sme zdieľali, ako pripraviť osviežujúcu studenú polievku.
Myslím si, že konzumácia bravčovej masti by mala byť obozretná. Aj keď obsahuje množstvo prospešných živín, treba dbať na správne dávkovanie a frekvenciu. Predpokladám, že s nadmerným konzumom by mohli nastať zdravotné komplikácie, preto je dôležité dodržiavať odporúčané množstvá.