Asi ste už počuli, že v 90. rokoch minulého storočia si vlakvedúci pridávali do čaju sódu bikarbónu..
Prezradíme vám, prečo si sprievodcovia sypali sódu do čaju a prečo to teraz nerobia.
Prečo predtým dávali sódu do čaju?
Ako uvádza kanál Zen TravelManiac s odvolaním sa na sprievodcu vlaku, bolo to urobené s cieľom zlepšiť chuť a vzhľad nápoja.
V tých dňoch bola kvalita čaju vo vlakoch veľmi žiadaná, takže sprievodcovia situáciu napravili sódou.
Jedlá sóda skutočne zvýrazní chuť aj farbu čaju.
Okrem toho je čaj so sódou účinným liekom na pálenie záhy.
Teraz nie sú žiadne problémy s kvalitou čaju, takže sprievodcovia už nepoužívajú hack soda life.
Vážne? Myslíte si, že pridávanie sódy do čaju cestujúcim je rozumné alebo to len komplikuje jednoduchosť prípravy nápoja? Možno by bolo lepšie ponúknuť čerstvé bylinky namiesto nezvyčajných príchutí.