Kapustová polievka Shchi sa zvyčajne považuje za skutočné majstrovské dielo slovanskej kuchyne, pretože neexistujú žiadne analógy tejto polievky..
Málokto si však uvedomuje rozmanitosť dostupných odrôd..
O rozdieloch medzi polievkami hovorí šéfkuchárka Yulia Arkhipova, odborníčka na kulinárstvo nášho magazínu.
Aké druhy klasickej polievky existujú?
Plná kapustová polievka
Táto polievka obsahuje mäsový vývar, zemiaky, rôzne druhy húb, mäsové polotovary.Spravidla sa do kompozície pridáva veľa produktov, ktoré umožnia, aby sa kapustová polievka stala chutnejšou a uspokojivejšou.
Polievka z kyslej kapusty
Ak sa chcete rozmaznávať pravou kyslou kapustovou polievkou, potom by ste si ju mali uvariť s kyslou kapustou.Polievka bude úžasná.
Sadenica kapustová polievka
O tomto druhu polievok už počul len málokto.Miska je založená na sadeníc, ktoré neboli použité na výsadbu.
Pôstna kapustová polievka
Vegáni a vegetariáni si túto kapustnicu môžu pokojne pripraviť aj sami, keďže polievka neobsahuje žiadne živočíšne produkty.
Rybí
Aj takýto typ polievky sa dá pripraviť.Do misky môžete pridať dobré drahé ryby a lacné konzervy.
Je skvelé vidieť, ako sa v texte opisujú rôzne druhy kapustových polievok. Avšak, možno by bolo ešte zaujímavejšie, keby ste sa viac zamerali na porovnanie výhod a nevýhod jednotlivých druhov polievok. Čitatelia by tak získali užitočnejší prehľad pri rozhodovaní, ktorú polievku si pripraviť nasledujúci raz.