Toto jedlo sa hodí na každú príležitosť, či už ako hlavné jedlo alebo ako chutné predjedlo.
Vyskúšajte tento jednoduchý a ľahký recept na zemiakové dukáty, ktorý vás vráti do detstva a stane sa rodinným miláčikom.Toto tradičné jedlo spája chute zemiakov, mrkvy a húb, zabalené do lahodného cesta a vyprážané do zlatista.
Ingrediencie
800 g zemiakov (asi 4 kusy).
1 malá mrkva.
Peršin.
2 vajcia.
2 polievkové lyžice jogurtu.
4 polievkové lyžice podprsenky.
Soľ.
Pepper.
Mletý muškátový oriešok.
Rastlinný olej na vyprážanie.
Olivový olej.
Proces prípravy
1) Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky.Podľa chuti ich uvaríme v osolenej vode.
2) Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle a opečieme na panvici s trochou rastlinného oleja na miernom ohni.
3) Petržlenovú vňať nasekáme nožom na tvrdom povrchu.
4) Uvarené zemiaky dáme do veľkej misy, pokvapkáme olivovým olejom a roztlačíme vidličkou.
5) K zemiakom pridáme opraženú mrkvu, petržlen, soľ, korenie a trochu muškátového orieška.Všetko dobre zmeňte.
6) V inej miske zmiešame vajcia, jogurt, múku a trochu soli.Vymiesime hladké cesto.
7) Zo zemiakovej zmesi vytvarujeme guľky veľkosti dukátu, zabalíme ich do cesta a opečieme na dobre rozohriatej panvici na rastlinnom oleji.
8) Vyprážame z oboch strán dozlatista, potom dukáty uložíme na plech vystlaný papierovými utierkami, aby sa odstránil prebytočný tuk.
Tento recept znie naozaj chutne a jednoducho! Avšak, mohol by ste prosím pridať odhadovaný čas prípravy? Teda ak sa nemýlim, určite by to uvítali aj mamičky, ktoré majú obmedzený čas na prípravu jedál pre svoje rodiny.