HomeRastlinyUvarte si chutné a lacné jedlo! Potrebujete iba 4 zemiaky!

Uvarte si chutné a lacné jedlo! Potrebujete iba 4 zemiaky!

Toto jedlo sa hodí na každú príležitosť, či už ako hlavné jedlo alebo ako chutné predjedlo.
Vyskúšajte tento jednoduchý a ľahký recept na zemiakové dukáty, ktorý vás vráti do detstva a stane sa rodinným miláčikom.Toto tradičné jedlo spája chute zemiakov, mrkvy a húb, zabalené do lahodného cesta a vyprážané do zlatista.
Ingrediencie
800 g zemiakov (asi 4 kusy).
1 malá mrkva.
Peršin.
2 vajcia.
2 polievkové lyžice jogurtu.
4 polievkové lyžice podprsenky.
Soľ.
Pepper.
Mletý muškátový oriešok.
Rastlinný olej na vyprážanie.
Olivový olej.
Proces prípravy
1) Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky.Podľa chuti ich uvaríme v osolenej vode.
2) Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle a opečieme na panvici s trochou rastlinného oleja na miernom ohni.
3) Petržlenovú vňať nasekáme nožom na tvrdom povrchu.
4) Uvarené zemiaky dáme do veľkej misy, pokvapkáme olivovým olejom a roztlačíme vidličkou.
5) K zemiakom pridáme opraženú mrkvu, petržlen, soľ, korenie a trochu muškátového orieška.Všetko dobre zmeňte.
6) V inej miske zmiešame vajcia, jogurt, múku a trochu soli.Vymiesime hladké cesto.
7) Zo zemiakovej zmesi vytvarujeme guľky veľkosti dukátu, zabalíme ich do cesta a opečieme na dobre rozohriatej panvici na rastlinnom oleji.
8) Vyprážame z oboch strán dozlatista, potom dukáty uložíme na plech vystlaný papierovými utierkami, aby sa odstránil prebytočný tuk.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře