Jednou z hlavných príčin rýchleho znehodnotenia domácich prípravkov je nesprávne použitie octu pri konzervácii..
Prezradíme vám, ktorý ocot je prísne zakázané používať na konzerváciu.
Ktorý ocot nie je vhodný na konzervovanie?
Na konzerváciu musíte použiť 9-percentný biely ocot.
Vhodný je aj ocot s kyslosťou 5-6%, ale 4% už nie je vhodný.Takéto polotovary nebudú uložené.
Ak ste robili prípravky so 4 percentami octu, musíte ich dať do chladničky a snažiť sa ich rýchlo zjesť.
Mimochodom, ocot môže byť nahradený kyselinou citrónovou.Na trojlitrovú nádobu stačí lyžička citrónu.
Môžete použiť aj čerstvo vylisovanú citrónovú šťavu.Do litrovej nádoby vytlačte polovicu citróna.
Niekedy si myslím, že toto množstvo obmedzení pri používaní octu je až príliš striktné. Skutočne je 4% ocot taký prestúpený? Možno je to len otázka osobnej preferencie, no môže byť užitočné diskutovať o variabilite v tejto oblasti.