Tento recept na kuracie mäso so zeleninou a bambusovými výhonkami vás zavedie do sveta exotických chutí ázijskej kuchyne.Kombinácia sójovej omáčky, ustrícovej omáčky a sezamového oleja dodáva pokrmu nezameniteľnú chuť a arómu.
Ingrediencie
Postup
1) Kuracie mäso si deň vopred naložte do zmesi tmavej sójovej omáčky, ustrícovej omáčky, rybej omáčky, sezamového oleja a citrónovej trávy.
2) Naložené mäso osmažte na rozpálenom oleji do zlatista a potom vyberte spanie.
3) Do výpeku pridajte nakrájanú jarnú cibuľku, mrkvu a papriku.Chvíľu restujte, kým zelenina nezačne zmäknúť.
4) Zeleninu zalejte vodou a ochuťte tmavou sójovou omáčkou, rybou omáčkou, ustrícovou omáčkou a soľou.Prikryte pokrievkou a nechajte krátko podusiť, aby zelenina zostala ľahko chrumkavá.
5) Pridajte späť osmažené kuracie mäso a bambusové výhonky.Pokiaľ je potrebné, dosoľte alebo dochuťte omáčkami podľa vlastnej chuti.
6) Zahustite omáčku škrobom rozmiešaným vo vode a na záver pridajte nakrájaný pór.
Záver
Kuracie mäso so zeleninou a bambusovými výhonkami je skvelým spôsobom, ako si dopriať exotické chute doma.Tento pokrm je plný intenzívnych chutí a je ideálny na obed alebo večeru.
Aha, takže keď si nezamilujem tento recept, znamená to, že som nachyta na jedlo zo sveta exotických chutí? Možno by bolo lepšie neskúšať nové recepty, ak sa človek nechce stať cestovateľom chuťových senzácií, však?