Tento recept je dôkazom, že aj bez použitia mascarpone a dlhých hodín v kuchyni môžete vytvoriť nádherný dezert, ktorý poteší každého milovníka sladkého.Naša babička, ktorá je vynikajúca cukrárka, vymyslela tento lacný a nesmierne chutný recept na nepravú tiramisu, ktorý je tak dobrý, že ho možno budete preferovať pred klasickou verziou.Rýchla príprava a skvelá chuť tohto dezertu si získa srdce každého.
Čo budeme potrebovať:
Ako budeme postupovať:
1) Príprava krému: Smotanu na šľahanie, nátierkové maslo, kyslú smotanu (ak používate) a cukor ušľaháme do hladkého krému.Pridáme vanilkový cukor podľa chuti.Na rýchlejšie tuhnutie krému použijeme dobre vychladené ingrediencie.
2) Vrstvenie tiramisu: Na dno misy rozložíme cukrárske piškóty, pokvapkáme ich rumom a silne uvarenou kávou.Následne piškóty potrieme polovicou pripraveného krému.Pridáme ďalšiu vrstvu piškótov a potrieme zvyškom krému.
3) Dekorácie: Tiramisu posypeme postrúhanou čokoládou, grankom alebo kakaom na dokončenie.
4) Podávanie: Tiramisu môžeme podávať ihneď alebo necháme odležať v chladničke pre lepšiu súdržnosť chutí.
Záver
Toto tiramisu pre lenivých je dokonalým riešením pre každého, kto hľadá rýchly, jednoduchý a pritom nesmierne chutný dezert.Či už sa rozhodnete podávať ho ihneď alebo po chvíli v chladničke, určite potešíte každého milovníka sladkého.Prajeme vám dobrú chuť!
Tento recept znie síce chutne, ale prečo vyradiť mascarpone, ktoré je kľúčovým elementom tradičného tiramisu? Možno by bolo zaujímavé experimentovať s kombináciou oboch verzií a porovnať chuťové rozdiely.