Hľadáte inšpiráciu na nejaký chutný víkendový obed? Radi by ste niečo rýchle a zdravšie? V tom prípade tu ste na správnom mieste! Dnes si spoločne prichystáme lososa na masle a citróne!
Tento variant lososa je u nás doma veľmi obľúbený a robíme ho takmer každý druhý týždeň.Už sa vám začínajú zbiehať sliny? Poďme si teda spoločne prichystať lososa na masle a citróne!
Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchárka.
Ak hľadáte nejakú ďalšiu dobrotu, potom rozhodne vyskúšajte túto malinovú tortu!
Výborný recept na losos na masle:
Čo budeme potrebovať:
Ako postupovať:
1) Lososa si osolíme, okoreníme a začneme smažiť na olivovom oleji zobú strán dozlatista.
2) Lososa následne vyberieme a na panvicu si umiestnime maslo a citrónovú šťavu.Takto chvíľku povaríme.
3) Následne pridáme petržlenovú vňať, kôru a cesnak.Opäť chvíľku povaríme.
4) Nakoniec pridáme osmaženého lososa, ktorého opäť chvíľku povaríme.
5) Podávame sryžou či zemiakmi.
Táto jednoduchá recepčná príručka je síce pútavá, no zdá sa mi, že autorka podcenuje dôležitosť dôkladného spracovania lososa. Skôr než začneme s varením, mali by sme venovať pozornosť aj kvalite ryby a jej dokonalému udržaniu. Možno by bolo vhodné viac zdôrazniť proces výberu čerstvého lososa a jeho správne uloženie pred prípravou.