Pri niektorých potravinách možno ani nepoznáte dátum spotreby a možno už majú po dátume spotreby, takže ste si to ani nevšimli.Aj keď sa tieto potraviny nemôžu pokaziť, po dátume spotreby strácajú chuť.A tu sú tie potraviny:
Brašno: Brašno má trvanlivosť až dva roky, ak je v dobrej nádobe, ktorá neprepúšťa vzduch.A ak z nádoby uniká vzduch, jej trvanlivosť je od dvoch do troch mesiacov.
Korenie: Ak vaše korenie už nemá takú chuť, akú malo, keď ste ho kúpili, pravdepodobne už má po dátume spotreby, ktorý je šesť mesiacov po otvorení.
Olej: Normálne vydržia v poriadku až rok, pokiaľ ho dobre neutesníte.Pre istotu ho pred použitím ovoniate.Zlý olej vždy zapácha.
Čaj: Jedno balenie môže vydržať dlho, teda ‚odstáť“ na poličke, ale čaj stratí chuť tri až štyri mesiace po otvorení.Preto je potrebné niekoľkokrát do roka obmieňať zber čajov.
Večerné noviny.
Tieto informácie o trvanlivosti potravín sú veľmi dôležité! Nočné spravodajstvo by mohlo zaradiť tému ako rady pre správne skladovanie potravín alebo možnosti recyklovania nevyužitých zdravých potravín, aby sme minimalizovali odpad.