Zimný zber zeleniny je v plnom prúde a aj keď je na trhu k dispozícii najširšia ponuka zeleniny, môžete byť kreatívni..
Tu je ďalší recept na baklažán, ktorý bude určite chutiť každému doma..
Odborníčka nášho časopisu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako na zimu uvariť baklažány na kórejský spôsob.
Bude sa vyžadovať
Ako variť
1.Baklažány nakrájajte na plátky, ak je to potrebné, namočte ich na pár minút do soli, aby ste odstránili horkosť, a potom opláchnite.
2.Papriku ošúpeme zo semienok a nakrájame na prúžky, mrkvu nastrúhame, cesnak pretlačíme lisom.
3.Baklažány opečieme na panvici dozlatista.
4.Potom ich zmiešajte so zeleninou, nalejte do rastlinného oleja, pridajte korenie podľa zoznamu a ocot.Miešajte a nechajte 30 minút.
5.Šalát vložte do sterilizovaných pohárov, vložte ich do panvice s vodou, prikryte viečkami a sterilizujte 15-20 minút.
Poháre zrolujeme, otočíme, prikryjeme a keď vychladnú, odložíme na uskladnenie do tmavej a chladnej miestnosti.
Musím povedať, že váš recept na baklažánový šalát je pomerne podrobný a jasne štruktúrovaný, čo je veľké plus. Avšak by bolo ešte informačnejšie uviesť, prečo je namáčanie baklažánov do soli dôležité a aký vplyv má na chuť výsledného jedla. Možno by ste mohli pridať aj nejaké tipy na zaujímavé servírovanie tohto šalátu. Takto by ste navyše priťahli aj tých, ktorí sa zameriavajú na estetiku pri príprave jedál.