HomeJedloTento baklažánový šalát si zamiluje celá rodina: recept si určite uložte

Tento baklažánový šalát si zamiluje celá rodina: recept si určite uložte

Zimný zber zeleniny je v plnom prúde a aj keď je na trhu k dispozícii najširšia ponuka zeleniny, môžete byť kreatívni..

Tu je ďalší recept na baklažán, ktorý bude určite chutiť každému doma..

Odborníčka nášho časopisu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako na zimu uvariť baklažány na kórejský spôsob.

Bude sa vyžadovať

  • baklažány 1 kg.
  • cibuľa 300 gr.
  • mrkva 200 gr.
  • paprika 250 gr.
  • cesnak 1 hlava.
  • koriander (mletý) 2 lyžičky.l.
  • cukor 4 lyžice.l.
  • soľ 1,5 lyžice.l;
  • feferónka podľa chuti.
  • ocot (9%) 50 ml.
  • rastlinný olej.
  • Ako variť

    1.Baklažány nakrájajte na plátky, ak je to potrebné, namočte ich na pár minút do soli, aby ste odstránili horkosť, a potom opláchnite.

    2.Papriku ošúpeme zo semienok a nakrájame na prúžky, mrkvu nastrúhame, cesnak pretlačíme lisom.

    3.Baklažány opečieme na panvici dozlatista.

    4.Potom ich zmiešajte so zeleninou, nalejte do rastlinného oleja, pridajte korenie podľa zoznamu a ocot.Miešajte a nechajte 30 minút.

    5.Šalát vložte do sterilizovaných pohárov, vložte ich do panvice s vodou, prikryte viečkami a sterilizujte 15-20 minút.

    Poháre zrolujeme, otočíme, prikryjeme a keď vychladnú, odložíme na uskladnenie do tmavej a chladnej miestnosti.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Musím povedať, že váš recept na baklažánový šalát je pomerne podrobný a jasne štruktúrovaný, čo je veľké plus. Avšak by bolo ešte informačnejšie uviesť, prečo je namáčanie baklažánov do soli dôležité a aký vplyv má na chuť výsledného jedla. Možno by ste mohli pridať aj nejaké tipy na zaujímavé servírovanie tohto šalátu. Takto by ste navyše priťahli aj tých, ktorí sa zameriavajú na estetiku pri príprave jedál.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?