HomeKávaTaliani chcú pre espresso štatút UNESCO

Taliani chcú pre espresso štatút UNESCO

Taliansko sa bude uchádzať o štatút UNESCO pre kávu espresso s tvrdením, že je „oveľa viac než len obyčajný nápoj“, píše Guardian.
Nasleduje umenie neapolského výrobcu pizze, ktoré sa v roku 2017 dostalo na zoznam svetového nehmotného dedičstva agentúry OSN.zatiaľ čo Taliansko chce pre još jeden z jeho úspešných symbolov.
‚Je to autentický rituál a výraz spoločenskosti, ktorý nás odlišuje na celom svete,‘ povedal námestník ministra poľnohospodárstva Gian Marco Centinaio, ktorý potvrdil, že žiadosť bola podaná.
Espresso sa po svojom vzniku v Turíne na konci 19. storočia rýchlo stalo neoddeliteľnou súčasťou národnej identity.storočí.Pitie espressa vytvára príležitosť stretnúť sa, diskutovať o politike a futbale, sťažovať sa, uzavrieť mier alebo zaplatiť dlh alebo jednoducho zámienku na rozhovor o tom a tom.
Podľa Talianskeho inštitútu pre espresso založeného v roku 1998.so špecifickým cieľom zachovať a propagovať pôvodné espresso má trh hodnotu viac ako 4 miliardy eur (3,3 miliardy libier) ročne a viac ako 90 % Talianov pije šálku denne, zvyčajne podávanú v porcelánovej miske.
Prísne predpisy inštitútu pre dokonalé espresso zahŕňajú používanie certifikovaných kávových zmesí, certifikovaných zariadení a dokonca aj licencovaného personálu.
Uvádza, že crema, svetlejšia pena, ktorá sa nachádza na vrchu tmavej kofeínovej kávy, „musí byť jednotná a stabilná aspoň 120 sekúnd od okamihu, keď sa káva naleje bez miešania“.Hovorí, že jeho farba by mala byť „svetlohnedá až tmavohnedá a vyznačujúca sa žltkastými reflexmi“.
Centinaio povedal, že ponuka espressa je tiež spôsobom, ako osláviť sociálnu interakciu Talianska, čiastočne zastavenú obmedzeniami Covid.
Predchádzajúce pokusy dostať taliansku kávu espresso na zoznam UNESCO sa uskutočnili, ale nikdy neboli oficiálne dokončené, údajne kvôli turbulentnej politike v krajine.
Námestník ministra poľnohospodárstva povedal, že je presvedčený, že talianska národná komisia UNESCO schváli ponuku, pričom verdikt sa očakáva niekedy na jar.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře