Ukazuje sa, že tajomstvom dokonalej vyprážanej pečene je pridanie. granulovaného cukru..
Zdalo by sa, že sladká zložka môže jedlo len pokaziť..
V skutočnosti pri správnom použití cukor robí pečeň chutnejšou a jemnejšou.
O nezvyčajnom kulinárskom triku hovorila Julia Arkhipova, odborníčka v kulinárskej oblasti publikácie siete Belnovosti, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie.
Ako používať cukor pred varením pečene
Všetko je veľmi jednoduché: pred vložením pečene do panvice musí byť produkt posypaný malým množstvom cukru.
V dôsledku toho sa dosiahnu dva pozitívne efekty naraz.
Po prvé, jedlo zmäkne.Pečeň určite nestvrdne a bude veľmi jemná: gurmáni budú potešení.
Po druhé, zlepší sa chuť jedla.Často sa stáva, že pečeň zhorkne.Granulovaný cukor túto horkosť len prekryje.Prísada však pomáha odhaliť príjemné arómy.
Dôležitý bod: nemôžete to preháňať s cukrom.Koniec koncov, cieľom kuchára je získať vyprážanú pečeň a nie nejakú sladkosť.Jedna štipka kryštálového cukru bude stačiť na zmäkčenie pečene a zbavenie horkosti.
Nemyslím si, že pridávanie cukru do pečene je správny smer. Mohlo by to ovplyvniť celkový charakter jedla a zmeniť ho na nezvyčajný mix chuti. Možno by bolo lepšie zamerať sa na iné korenie alebo zložky, ktoré by dokázali správne podčiarknuť úžasnú chuť kvalitnej pečene.