HomeReceptyTakto pripravujem paradajky na zimu už desať rokov: Otvorím pohár a chutia...

Takto pripravujem paradajky na zimu už desať rokov: Otvorím pohár a chutia ako čerstvé!

Takto pripravujem paradajky na zimu už desať rokov: Otvorím pohár a chutia ako čerstvé! Ponúkame vám tip na jeden z najlepších spôsobov, ako uchovať paradajky na zimu.Tento recept je jedným z mojich najobľúbenejších metód na dlhodobé skladovanie zeleniny.Vyskúšajte výnimočný recept na domáce nakladané paradajky a užite si ich čerstvú chuť aj vzime.

Ingrediencie

  • 2,3kg paradajok.
  • 6-7 strúčikov cesnaku (2 strúčiky na jeden pohár).
  • Zväzok kôpru.
  • Zväzok petržlenovej vňate.
  • 400-450 g cibule.
  • Zrnká korenia.
  • Vriaca voda.
  • 2 ČL soli na jednu nádobu (18 g).
  • 2,5 PL kryštálového cukru.
  • 1 PL rafinovaného oleja bez zápachu.
  • 25 ml 9% octu (na jeden pohár).
  • Postup

    1) Príprava paradajok: Paradajky umyjeme a nakrájame na štvrtiny.Vložíme do hlbokej misky.

    2) Príprava cesnaku a byliniek: Cesnakový strúčik prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.Kôpor a petržlenovú vňať na drobno nakrájame.

    3) Príprava cibule: Cibuľu nakrájame na plátky.Poháre a viečka vysterilizujeme.

    4) Plnenie pohárov: Na dno pohára pridáme jeden nakrájaný strúčik cesnaku a zrnká korenia.Ďalej vložíme vňať a paradajky.Pridáme vrstvu cibule, ďalší strúčik cesnaku a vňať.Nakoniec pridáme poslednú vrstvu paradajok, cibule a vňate.Rovnako naplníme aj zvyšné poháre.

    5) Polievanie: Vhrnci prevaríme vodu a vriacu ju nalejeme do pohárov.Poháre uzavrieme viečkami a necháme 15 minút pôsobiť, aby sa obsah zahrial.

    6) Príprava zálievky: Po 15 minútach cez sitko precedíme tekutinu do hrnca.Do zálievky pridáme soľ, cukor a olej.Premiešame, hrniec prekryjeme a privedieme kvaru.

    7) Konečné zalievanie a uzatváranie: Do každého pohára pridáme ocot a zalejeme vriacou zálievkou.Poháre pevne uzavrieme a otočíme hore dnom, aby sme sa uistili, že sú dobre utiahnuté.Potom poháre prikryjeme teplou dekou a necháme úplne vychladnúť.

    Záver

    Nakladaný šalát môžeme uchovávať pri izbovej teplote jeden rok.Otvorte pohár a vychutnajte si čerstvú chuť paradajok kedykoľvek počas zimy.Môžeme servírovať.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Och, takto to robíš ty? Zaujímavé. Mne sa ale zdá, že táto metóda môže byť trochu príliš pracná a komplikovaná. Možno skúsiť aj nejaký rýchlejší spôsob na prípravu paradajok na zimu?

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?