HomeReceptyTakto pripravujem paradajky na zimu už desať rokov: Otvorím pohár a chutia...

Takto pripravujem paradajky na zimu už desať rokov: Otvorím pohár a chutia ako čerstvé!

Takto pripravujem paradajky na zimu už desať rokov: Otvorím pohár a chutia ako čerstvé! Ponúkame vám tip na jeden z najlepších spôsobov, ako uchovať paradajky na zimu.Tento recept je jedným z mojich najobľúbenejších metód na dlhodobé skladovanie zeleniny.Vyskúšajte výnimočný recept na domáce nakladané paradajky a užite si ich čerstvú chuť aj vzime.

Ingrediencie

  • 2,3kg paradajok.
  • 6-7 strúčikov cesnaku (2 strúčiky na jeden pohár).
  • Zväzok kôpru.
  • Zväzok petržlenovej vňate.
  • 400-450 g cibule.
  • Zrnká korenia.
  • Vriaca voda.
  • 2 ČL soli na jednu nádobu (18 g).
  • 2,5 PL kryštálového cukru.
  • 1 PL rafinovaného oleja bez zápachu.
  • 25 ml 9% octu (na jeden pohár).
  • Postup

    1) Príprava paradajok: Paradajky umyjeme a nakrájame na štvrtiny.Vložíme do hlbokej misky.

    2) Príprava cesnaku a byliniek: Cesnakový strúčik prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.Kôpor a petržlenovú vňať na drobno nakrájame.

    3) Príprava cibule: Cibuľu nakrájame na plátky.Poháre a viečka vysterilizujeme.

    4) Plnenie pohárov: Na dno pohára pridáme jeden nakrájaný strúčik cesnaku a zrnká korenia.Ďalej vložíme vňať a paradajky.Pridáme vrstvu cibule, ďalší strúčik cesnaku a vňať.Nakoniec pridáme poslednú vrstvu paradajok, cibule a vňate.Rovnako naplníme aj zvyšné poháre.

    5) Polievanie: Vhrnci prevaríme vodu a vriacu ju nalejeme do pohárov.Poháre uzavrieme viečkami a necháme 15 minút pôsobiť, aby sa obsah zahrial.

    6) Príprava zálievky: Po 15 minútach cez sitko precedíme tekutinu do hrnca.Do zálievky pridáme soľ, cukor a olej.Premiešame, hrniec prekryjeme a privedieme kvaru.

    7) Konečné zalievanie a uzatváranie: Do každého pohára pridáme ocot a zalejeme vriacou zálievkou.Poháre pevne uzavrieme a otočíme hore dnom, aby sme sa uistili, že sú dobre utiahnuté.Potom poháre prikryjeme teplou dekou a necháme úplne vychladnúť.

    Záver

    Nakladaný šalát môžeme uchovávať pri izbovej teplote jeden rok.Otvorte pohár a vychutnajte si čerstvú chuť paradajok kedykoľvek počas zimy.Môžeme servírovať.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře