Milovníci sushi vedia: toto jedlo by sa malo konzumovať ihneď po uvarení, pretože skladovaním stráca svoju chuť.
Čo však robiť, ak ste nemohli prekonať celú objednávku na jeden záťah? Pomôžu vám rady odborníčky internetového vydania BelNovosti, šéfkuchárky Júlie Archipovovej.
Ako skladovať sushi a rolky
Hneď ako vstanete od stola, odneste zvyšné sushi a rolky do chladničky.Len ich nenechávajte vo dverách alebo v tesnej blízkosti mrazničky: najlepšie je umiestniť ich na strednú policu chladničky.
Ešte jedna vec: uistite sa, že v okolí nie sú žiadne ostré pachy – ryža ich absorbuje ako špongia.
Preto by sa rolky a sushi nemali skladovať vedľa wasabi a zázvoru, pretože by mohlo dôjsť k zmiešaniu chutí a vôní.
V čom skladovať sushi a rolky
Najhoršou možnou voľbou je ponechať pokrm v jednorazovom riade alebo plastových nádobách.Sushi a rolky rýchlo stuchnú a navyše budú zapáchať plastom.
Namiesto toho ich preložte na sklenený alebo keramický tanier a zakryte vekom, potravinovou fóliou alebo fóliou.
Ak ich zostane len niekoľko, môžete ich zabaliť do pergamenu s otvormi – tie zabránia tomu, aby sa jedlo pokazilo.
Ahoj, neviem či si s tou spätnou väzbou sám so sebou. Ako môže nejaké online vydanie chcieť aby človek do pár hodín urobil z jedla odpad? To nie je ekologické a ani zdravé. Možno vymyslieť spôsob, ako pripraviť sushi na viac dní, aby nešlo do peceťa a pritom nezabíjať chuť a kvalitu jedla?