HomeJedloTajomstvo správneho ukladania sushi a roliek: čo robiť, ak ste nemohli všetko...

Tajomstvo správneho ukladania sushi a roliek: čo robiť, ak ste nemohli všetko dojesť na jeden záťah

Milovníci sushi vedia: toto jedlo by sa malo konzumovať ihneď po uvarení, pretože skladovaním stráca svoju chuť.

Čo však robiť, ak ste nemohli prekonať celú objednávku na jeden záťah? Pomôžu vám rady odborníčky internetového vydania BelNovosti, šéfkuchárky Júlie Archipovovej.

Ako skladovať sushi a rolky

Hneď ako vstanete od stola, odneste zvyšné sushi a rolky do chladničky.Len ich nenechávajte vo dverách alebo v tesnej blízkosti mrazničky: najlepšie je umiestniť ich na strednú policu chladničky.

Ešte jedna vec: uistite sa, že v okolí nie sú žiadne ostré pachy – ryža ich absorbuje ako špongia.

Preto by sa rolky a sushi nemali skladovať vedľa wasabi a zázvoru, pretože by mohlo dôjsť k zmiešaniu chutí a vôní.

V čom skladovať sushi a rolky

Najhoršou možnou voľbou je ponechať pokrm v jednorazovom riade alebo plastových nádobách.Sushi a rolky rýchlo stuchnú a navyše budú zapáchať plastom.

Namiesto toho ich preložte na sklenený alebo keramický tanier a zakryte vekom, potravinovou fóliou alebo fóliou.

Ak ich zostane len niekoľko, môžete ich zabaliť do pergamenu s otvormi – tie zabránia tomu, aby sa jedlo pokazilo.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Ahoj, neviem či si s tou spätnou väzbou sám so sebou. Ako môže nejaké online vydanie chcieť aby človek do pár hodín urobil z jedla odpad? To nie je ekologické a ani zdravé. Možno vymyslieť spôsob, ako pripraviť sushi na viac dní, aby nešlo do peceťa a pritom nezabíjať chuť a kvalitu jedla?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Či je potrebné na jeseň prekopávať záhony: skvelá správa, ale nie pre všetkých zeleninárov

Jedným z večných sporov medzi dážďovkami a pestovateľmi zeleniny je, či je potrebné na jeseň po zbere úrody záhony prekopávať. Má zmysel...

Prečo by sa alkoholické nápoje nemali zapíjať rajčinami: Pamätajte si to na celý život

Občerstvenie s alkoholickými nápojmi a niektorými potravinami môže spôsobiť vážne poškodenie zdravia.Jednou z potravín, ktoré by sa rozhodne nemali konzumovať ako občerstvenie, sú...

Horčičné kuracie rezne v chrumkavom trojobale – obed, ktorý si zamilujete.

Tento recept na kuracie prsia v horčičnej marináde je vynikajúcou voľbou pre milovníkov šťavnatého a chutného mäsa. Marináda z horčice dodáva mäsu intenzívnu chuť,...

Kedy zasiať ozimnú cibuľu: pestovateľom na dači sme povedali o osobitnostiach jesennej výsadby

Niektorí záhradkári považujú za potrebné vysadiť okrem cesnaku pod zimou aj cibuľu. Výsadba zimnej cibule si však vyžaduje o niečo viac pozornosti. Okrem...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?