Každá žena v domácnosti vie, že varenie repy je dlhý proces, ktorý je sprevádzaný nepríjemným zápachom..
Prax však ukazuje, že koreňovú zeleninu uvaríte oveľa rýchlejšie a dokonca za 15 minút..
Odborníčka nášho magazínu Yulia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako rýchlo a bez zápachu uvariť cviklu.
Dokonca aj v pomalom hrnci sa repa varí dlhšie.Jedinou alternatívou je pečenie zeleniny v rúre, čo je tiež pomalé.
Ako rýchlo uvariť repu
1.Na varenie si vyberajte stredne veľkú zeleninu – je chutnejšia, rýchlo sa uvarí a jedlá z nej sú farebnejšie.
2.Čistá zelenina by mala byť vložená do vriacej vody a varená na vysokej teplote 2 minúty po varení v otvorenej panvici.
3.Potom pridajte do vody kôrku chleba, čo pomôže vyhnúť sa nepríjemnému zápachu.
4. 15 minút po vložení repy do vody vyberte panvicu z ohňa a vypustite vodu, pričom zeleninu nalejte ľadovou vodou.
5.Nechajte repu 15 minút a môžete začať čistiť.
Je dôležité variť stredne veľké ovocie.Potom počas tejto doby určite dosiahnu pripravenosť a zachovajú si všetky svoje prospešné vlastnosti.
Posledné dve body receptu sú veľmi užitočné, ale osobne sa domnievam, že pridanie kôrky chleba je zbytočné a môže ovplyvniť chuť Repy. Možno by bolo lepšie vyskúšať alternatívne spôsoby eliminácie zápachu, napríklad pridanie citrónovej šťavy do vody počas varenia.