Mnohé ženy v domácnosti sa čudujú, prečo je ryža v reštauráciách vždy drobivá..
Ako to kuchári v reštauráciách dosahujú, vysvetľuje Julia Arkhipova, odborníčka v kulinárskej oblasti publikácie siete Belnovosti, kuchárka, pekárka štvrtej triedy.
Ako uvariť nadýchanú ryžu
Či sa ryža rozpadne, závisí vo veľkej miere od technológie varenia.
Najprv priveďte ryžu do varu na strednom ohni bez pokrievky.
Keď voda vrie na úroveň ryže, prikryte panvicu pokrievkou, znížte teplotu na minimum a priveďte do pripravenosti.
Ryža by sa mala dusiť na miernom ohni, aby sa nerozvarila.
Zlepeniu ryže zabránite aj pridaním trochy slnečnicového oleja do vody.
Predtým odborník vysvetlil, aké kulinárske chyby môžu spôsobiť, že polievka bude škodlivá.
Julia Arkhipova’s explanation on achieving fluffy rice in restaurants may be helpful, but I would appreciate visual aids or more practical examples for better understanding. It’s always beneficial to provide clear guidance for home cooks trying to replicate restaurant-quality dishes.