Príprava papriky a baklažánu nie je najpopulárnejšia, a tak môžu mať gazdinky pochybnosti, či sa oplatí experimentovať s touto príbuznou, no predsa odlišnou zeleninou..
Znalé gazdinky nepochybujú, ale jednoducho varia..
Odborníčka nášho časopisu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako zvinúť papriku a baklažán.
Budete potrebovať:
Ako variť
1.Čisté papriky sa nakrájajú na štyri časti.To isté robíme s baklažánmi a potom zeleninu namočíme do osolenej vody.
2.Cesnak nakrájame na tenké plátky, petržlenovú vňať nasekáme nožom.
3.Do vriacej vody pridáme bobkový list, soľ, korenie, olej a ocot.Potom v marináde blanšírujte papriku a baklažán.
4.Na dno sterilizovaných pohárov položte petržlenovú vňať a nasekaný cesnak, potom baklažány, opäť petržlenovú vňať a cesnak a potom korenie.Vrstvy striedajte, kým nie je nádoba plná.
Zaváracie poháre zrolujeme, otočíme a po vychladnutí odložíme na uskladnenie.
No dobre, ale keby sme mali zabiť dve muchy jednou ranou, môžeme urobiť aj papriku a baklažánovú zábavu! Možno sa zrodí nová kulinárska hviezda!