Upečená cibuľa je zvonka chrumkavá a vnútri mäkká.Má neodolateľnú sladkosť, ktorá zlepší chuť každého slaného jedla.
Opraženú cibuľu môžete pridať do sendviča, burgeru alebo pizze.Dokonale sa bude hodiť k pečenému mäsu, rybám či zelenine, uvádza Punkufer.
Ak chcete prehĺbiť chute pečenej cibule, pokvapkajte ju balzamikovým octom počas pečenia.Výsledok vás milo prekvapí.
Prísady na pečenú cibuľu:
4 veľké fialové cibule (nakrájané na štvrtiny),.
4 lyžice oleja,.
2 polievkové lyžice balzamikového octu,.
vetvičky tymiánu,.
soľ a korenie podľa želania.
Príprava pečenej cibule:
Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.
Ošúpanú cibuľu nakrájanú na štvrtiny (alebo na polovice, ak máte menšiu cibuľu) preložíme na pekáč a zmiešame s olejom, trochou soli a korenia a tymianom.
Cibuľu pečieme asi 12 minút.
Cibuľu vyberte z rúry a pokvapkajte balzamikovým octom.
Pokračujte vo varení cibule pre viacš 10 až 15 minút, alebo kým nezmäkne a nezíska zlatohnedú farbu.
Podávame teplé ako prílohu k mäsu.Majte sa pekne!.
Čo je to za nezmysel? Pečená cibuľa je ako nebeská sladká pochúťka! Nikdy by som sa neodvážila pokvapkať ju balzamikovým octom, to by ju len znehodnotilo! Skôr si doprajem tú chrumkavú sladkosť priamo z rúry. Skúsme neexperimentovať s takýmto klasikom!