Šťavnatá čerešňová torta spudinkovým krémom a čokoládovou polevou je lahodný dezert, ktorý poteší každého milovníka sladkého.Táto torta kombinuje sviežu chuť čerešní sjemným pudingovým krémom, všetko zavŕšené bohatou čokoládovou polevou, ktorá dodáva dokonalý šmrnc.Ideálna na oslavy, rodinné stretnutia alebo len tak popoludňajšej káve.Poďme na recept!
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.
Čerešňová torta spudinkovým krémom a čokoládovou polevou
Čo budeme potrebovať:
Cesto:
Náplň:
Puding:
Poleva:
Ako budeme postupovať:.
1. Cesto: Do misy vložte zmäknuté maslo, pridajte štipku soli a prisypte cukor – šľahajte mixérom a počas šľahania postupne pridávajte vajcia.Potom premiešajte stierkou.Ďalej do misy v 2 fázach nasypte preosiatu múku zmiešanú spráškom do pečiva a prilejte trochu mlieka – pokračujte v šľahaní.
2.Následne 2/3 výsledného cesta naneste do formy na pečenie o rozmere 20 x 30 cm, pekne rozotrite a uhlaďte.Do zvyšnej 1/3 cesta nasypte kakao a prilejte trochu mlieka – šľahajte mixérom.
3.Výsledné kakaové cesto naneste na vrstvu obyčajného cesta, pekne rozotrite, uhlaďte a naaranžujte čerešne.
4.Pečte v predhriatej rúre 25 minút pri 180 ° C a po upečení nechajte vychladnúť.
5. Puding: Do hrnca nalejte 400 ml mlieka, potom do misky nasypte puding svanilkovou príchuťou, prisypte cukor a prilejte 100 ml mlieka – dobre premiešajte.
6.Výslednú zmes vlejte do hrnca smliekom a za stáleho miešania puding varte 3 minúty na miernom ohni do jemného zhustnutia.Po uvarení puding prelejte do misky, ktorú prikryte fóliou a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
7.Do misy vložte zmäknuté maslo – vyšľahajte a po troškách počas šľahania pridávajte vychladnutý puding – šľahajte do nadýchaného krému.
8.Vychladnuté cesto strešňami potrite čerešňovou šťavou, potom naneste, rozotrite a uhlaďte pripravený krém.
9. Poleva: Do misky vložte kúsky tmavej čokolády a pridajte zmäknuté maslo, ktoré rozpustite v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli – premiešajte.
10.Získanou polevou prelejte povrch torty, pekne rozotrite, uhlaďte a uložte do chladničky na stuhnutie.Trochu polevy si nechajte, preložte ju do zdobiaceho vrecka a vytvarujte na stuhnutej poleve ľubovoľné vzory.
11.Dvojfarebnú čerešňovú tortu spudinkovým krémom a čokoládovou polevou podávajte sláskou, veľkou chuťou a eleganciou.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.
Je možné, že chuť čokolády môže zamaskovať jemnosť čerešní a pudingového krému, čo by mohlo spôsobiť nerovnováhu v celkovom dojme. Možno by bolo dobré skúsiť použiť menej intenzívnu polevu alebo trochu upraviť pomery ingrediencií. Čo si myslíte?