HomeJedloStačí štipka: čo pridať do vody pri varení kukurice - tajomstvo jemnosti...

Stačí štipka: čo pridať do vody pri varení kukurice – tajomstvo jemnosti a šťavnatosti

Varenú kukuricu milujú mnohí gurmáni.

Ale je tu problém: klas môže byť príliš tvrdý.

Je nepravdepodobné, že by si človek pochutnal na takejto obilnine.

Čo treba urobiť, ak je kukurica prezretá?

Našťastie existuje jeden malý trik, ktorý zmäkčí aj veľmi starý a tvrdý klas.

Ide o použitie jednej jednoduchej prísady.

Čo presne to je? Na túto otázku odpovedala Júlia Archipovová, odborníčka v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie sieťového vydania Belnovosti.

Čo pridať do vody pri varení kukurice

Záchrannou zložkou bude. jedlá sóda.

Keď je kukurica v bublajúcej tekutine, nasypte do nej pomerne málo hydrogénuhličitanu sodného.

Jedna malá štipka úplne stačí.Stačí množstvo, ktoré sa zmestí na špičku noža.

Nepreháňajte to! Nadmerné množstvo sódy vážne zhorší chuť obilnín.

Ak však nepridáte príliš veľa, kukurica si zachová príjemnú chuť a dokonalú konzistenciu: hotový pokrm poteší gurmána svojou jemnosťou a šťavnatosťou.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Článok poskytuje užitočný tip týkajúci sa zmäknutia kukurice, no zdôraznila by som dôležitosť presného množstva sódy pre dosiahnutie správnej chuti. Čo si myslíte, aký ďalší krok by mohol čitateľ urobiť pre optimálne varenie kukurice?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?