HomeJedloStačí štipka: čo pridať do vody pri varení kukurice - tajomstvo jemnosti...

Stačí štipka: čo pridať do vody pri varení kukurice – tajomstvo jemnosti a šťavnatosti

Varenú kukuricu milujú mnohí gurmáni.

Ale je tu problém: klas môže byť príliš tvrdý.

Je nepravdepodobné, že by si človek pochutnal na takejto obilnine.

Čo treba urobiť, ak je kukurica prezretá?

Našťastie existuje jeden malý trik, ktorý zmäkčí aj veľmi starý a tvrdý klas.

Ide o použitie jednej jednoduchej prísady.

Čo presne to je? Na túto otázku odpovedala Júlia Archipovová, odborníčka v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie sieťového vydania Belnovosti.

Čo pridať do vody pri varení kukurice

Záchrannou zložkou bude. jedlá sóda.

Keď je kukurica v bublajúcej tekutine, nasypte do nej pomerne málo hydrogénuhličitanu sodného.

Jedna malá štipka úplne stačí.Stačí množstvo, ktoré sa zmestí na špičku noža.

Nepreháňajte to! Nadmerné množstvo sódy vážne zhorší chuť obilnín.

Ak však nepridáte príliš veľa, kukurica si zachová príjemnú chuť a dokonalú konzistenciu: hotový pokrm poteší gurmána svojou jemnosťou a šťavnatosťou.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Ako zabezpečiť, aby sa zemiaky skladovali veľmi dlhо: tu je to, čo dať vedľa hľúz – tajný tip.

Koniec leta a začiatok jesene je obdobím aktívneho zberu zemiakov.. Hľuzy však treba nielen okopávať, ale aj správne skladovať..Každý záhradkár si určite želá,...

Nikdy nepridávajte popol do pôdy týmto spôsobom: túto chybu robí 90 % pestovateľov.

Drevný popol je užitočné hnojivo, ale musíte poznať niektoré nuansy jeho použitia.Povieme vám, ako správne používať popol ako hnojivo.Ako kŕmiť rastliny popolomMnohí zeleninári...

Mrkvový koláč z jogurtu a ovsených vločiek s medovým tvarohovým krémom a orechami

Mrkvová torta z jogurtu a ovsených vločiek s medovou smascarpone tvarohovou polevou a orechmi je lahodnou kombináciou zdravých surovín s nádychom jednoduchosti.Tento koláč je...

Málo ingrediencií, veľa chutí: trojuholníky z kyslej smotany ako delikatesa

Vitajte pri recepte plnom jednoduchosti a neodolateľnej chuti! Naše lahodné trojuholníky z kyslej smotany vás zavedú do sveta kulinárskeho minimalizmu, kde sa len z...

Nedávné komentáře