HomeUncategorizedSprisahanie potravinárskeho priemyslu: Ako nás robia tučnými

Sprisahanie potravinárskeho priemyslu: Ako nás robia tučnými

Vôňa napečených sladkostí vám do nosa siaha už pri vchode do supermarketu, vyš žalúdok škŕka a ústa sa plnia slinami.
V priemernom supermarkete je asi 40 000 produktov a napriek najlepším úmyslom zákazníka, ktorý prišiel nakúpiť, sa pripomienka s nákupným zoznamom minimálne zdvojnásobí.
Plnia nás rôzne akcie, zľavy a lákavé reklamy – veď prečo si nekúpiť dva žetóny za cenu jedného, ​​bez ohľadu na to, že sme ich ani nemali v úmysle kúpiť.Než sa nazdáme, máme plný košík a čokoládovú tyčinku chytenú pri pokladni už máme v ústach.
Ak vám toto všetko znie povedome, nie ste sami.Odborníci z celého sveta poukazujú na to, že dnešné potravinové prostredie si necení zdravie, ale scvrkáva sa na obžerstvo a podporu obezity, ktorá neposkytuje pravidlá na podporu prístupu k zdravým a cenovo dostupným potravinám.Okrem toho existuje dostatok dôkazov, že potraviny bohaté na tuk, soľ a cukor sú skutočne návykové a je ťažké im odolať.
Prečo čipsy a čokoláda nie sú označené ako „zdravé pre zdravie“ ako cigarety?
Početné európske štúdie preukázali, že nezdravé hotové jedlo je nielen lacnejšie, ale aj podstatne propagovanejšie a dostupnejšie ako zdravé jedlo.Obezita je dnes považovaná za jedného z hlavných zabijakov – spôsobuje infarkty a mŕtvice, pôsobí ako spúšťač rakoviny a mnohých ďalších chronických ochorení, no zatiaľ čo cigarety tvrdia, že ohrozujú ľudský život, potravinársky priemysel ignoruje fakt, že zlé jedlo robí to isté.
Kultúra nezdravého jedla preniká do našej spoločnosti a pre nás sa stáva prijateľným sa tak stravovať, pretože to robia všetci okolo nás, takže sa to začína považovať za „normálne“.
Ale na druhej strane, keď priberieme, spoločnosť je tu na to, aby ukázala prstom na náš tuk a uvalila na nás hanbu. ‚zločin‘.
Začiatok začarovaného kruhu uväznenia
Vina a hanba za nezdravé správanie vznikajú, pretože obezita je často klasifikovaná ako záležitosť „osobnej zodpovednosti“.
Samozrejme, ľudia sú zodpovední za to, čo vložia do úst.Za medvediu službu štátu, ktorý jednotlivca považuje za dieťa, ktoré nie je schopné sa samostatne rozhodovať, sa zároveň označujú napríklad iniciatívy na zvýšenie daní na sladené nápoje.
Všetko obviňujú z nedostatku pohybu, nie z jedla, ktoré nám predávajú
Hoci sa dnes ľudia hýbu menej ako pred 50 rokmi, ľudí, ktorí aktívne cvičia, pribúda.Zároveň je dnes desaťnásobne vyšší počet obéznych ľudí a kľúč ku všetkému je v jedle.
Aj keď človek necvičí a hýbe sa minimálne, nepriberie, ak bude konzumovať bežný počet kalórií, ktoré jeho telo spáli.Problémom je, že priemerné kupované jedlo dnes presahuje minimálne polovicu odporúčaného príjmu kalórií za deň.Taniery sa zväčšovali a zväčšovali, porcie rovnaké a nikdy nejeme menej zeleniny a vláknitých potravín – to je hlavný problém každodennej stravy, ktorú priemysel podporuje, pretože na nej zarába skvelé peniaze.
Flash.info

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře