HomeJedloSpôsoby, ako zmeniť svoju rannú rutinu: Ako si pripraviť ideálnu ovsenú kašu

Spôsoby, ako zmeniť svoju rannú rutinu: Ako si pripraviť ideálnu ovsenú kašu

V ľudovom povedomí sú ovsené vločky jedlom pre deti, chorých a tých, ktorí chcú schudnúť.Ale to nie je pravda.

Ovsené vločky obsahujú veľa užitočných látok.Minerály (draslík, vápnik, horčík, fosfor, zinok, železo), vitamíny skupiny B a prírodný antioxidant – vitamín E..

To všetko je jednoducho potrebné pre každého, bez ohľadu na vek a váhu.

A zdravému človeku ovsené vločky len pomôžu nestratiť svoj poklad – zdravie a ešte ho zvýšiť (samozrejme pri dodržaní iných pravidiel zdravého životného štýlu).

Hlavné druhy ovsených vločiek

Sú tri druhy obilia,“ informuje odborníčka nášho magazínu, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie Julia Arkhipová.

Celá je najzdravšia.Práve tento druh obilnín obsahuje maximálnu koncentráciu všetkých vitamínov a minerálov.

Má to však jednu nevýhodu – čas varenia je príliš dlhý (30 – 40 minút).Vzhľadom na moderné tempo života to prináša určité nepríjemnosti.

Ďalšou možnosťou je instantná kaša, ktorú stačí zaliať vriacou vodou alebo horúcim mliekom, aby bola pripravená na konzumáciu.

Je tu aj nevýhoda.Tento druh je považovaný za najchudobnejší z hľadiska úžitkovosti, ktoré zostávajú po špeciálnom spracovaní obilia.

Našťastie máme ďalší druh, ktorý možno nazvať „zlatým priemerom“! Ide o celozrnné ovsené vločky.Zrná prechádzajú lisom, vďaka čomu sú menej tvrdé a zachovávajú si všetky prospešné látky.

Recept na perfektnú kašu

Pripravíme si ho klasickým spôsobom, ale s malým trikom.Ako zvyčajne varíte ovsené vločky?

Zalejeme studenou vodou/mliekom, privedieme do varu a na miernom ohni varíme 10 – 15 minút podľa kvality ponúkaného produktu.

Alebo hádžu vločky do vriacej vody a tiež ich privedú do pohotovosti.Ale urobíme veci trochu inak.

Takže.Mlieko alebo vodu priveďte do varu.Nalejte cereálie (malo by ich byť dva až dva a pol krát menej ako tekutiny).

Za stáleho miešania varte na miernom ohni 3-5 minút.Vypnite a zabaľte do kuchynskej utierky.Všetky! Počkáme asi 10 minút a môžete otvoriť.

Pridáme všetko, po čom vaše srdce túži podľa vašej chuti a vychutnajte si chutnú, jemnú, stredne hustú kašu!

Poviete si, čo je to za trik – rovnakých 15 minút prípravy.A to, že kaša sa ukáže byť skôr dusená ako uvarená, je zdravšia.

A tých 10 minút, čo ste nemuseli stáť pri sporáku, je len darček – napokon, keď sa ponáhľate, ráno môže byť také krátke.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. Zaujímavé informácie o ovsených vločkách! Avšak, zdá sa, že zdravé stravovanie by nemalo byť len o výbere správneho druhu ovsených vločiek, ale aj o správnom spôsobe prípravy. Čo by ste odporučili pre tých, ktorí majú obavy z dlhého času varenia celých ovsených vločiek?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?