HomeReceptySlivkový koláč s výborným krémom: treba vyskúšať!

Slivkový koláč s výborným krémom: treba vyskúšať!

Ak patríte do skupiny milovníkov ovocných dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme lahodný slivkový koláč so slivkovým krémom a šľahačkou.Príprava je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná.Vďaka tomu je tak vhodný ako skvelé pohostenie pre prípadnú návštevu.Kombinácia sliviek, krému a kyslej smotany je jednoducho božská!

Už sa vám zbiehajú slinky? Poďme si spoločne pripraviť tento lahodný slivkový koláč s pudingom.

Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchařka.

Ak máte chuť na ďalšie dobroty, určite vyskúšajte tento oplátkový koláč!

Vynikajúci recept na slivkový koláč s krémom:

Čo budeme potrebovať:

Cesto:.

  • 300 g polohrubej múky.
  • 150 g masla.
  • 3 polievkové lyžice cukru.
  • 1 vrecko prášku do pečiva.
  • 2 žĺtky.
  • 1 polievková lyžica smotany.
  • štipka soli.
  • Plnenie:.

  • 3 žĺtky.
  • 5 vaječných bielkov.
  • 1 vrecko pudingu.
  • 500 ml kyslej smotany.
  • 4 polievkové lyžice cukru.
  • 1 kg sliviek.
  • škorica.
  • 5 polievkových lyžíc krupice.
  • Ako budeme pokračovať:

    1.Začnite s cestom.Pridáme žĺtky a kyslú smotanu a vymiesime.

    2.Cesto rozvaľkajte na hrúbku asi pol centimetra a položte ho na plech, ktorý ste vyložili papierom na pečenie.Potom cesto posypeme 2 lyžicami krupice a poukladáme naň slivky rozkrojené na polovice (bez kôstok).Posypeme škoricou a 3 lyžicami krupice.

    3.Pokračujte v plnení.V druhej miske zmiešajte žĺtky a uvarený krém.Zmes premiešame a pridáme kyslú smotanu.Nakoniec obe zmesi zmiešajte dohromady.

    4.Vytvorenú zmes vylejeme na slivky a uhladíme ju.Pečieme pri teplote 170-180 stupňov približne 30-35 minút.

    Hotovo! Vychutnajte si!

    Navštívte aj našu skupinu na Facebooku Sladká receptová inšpirácia, kde každý deň nájdete skvelé tipy.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Stačí zmiešať bravčové mäso s kyslou smotanou, cibuľou a za 10 minút máte pokrm ako lusk.

    Predstavujeme vám rýchly a jednoduchý recept na bravčové mäso s cibuľou a kyslou smotanou.Toto jedlo je ideálne na rýchly obed alebo večeru, keď nemáte...

    Bravčové kotlety baníkov: delikatesa, vďaka ktorej vás každý muž bude nosiť na rukách

    Bravčové kotlety Miner's so šampiňónmi, zeleninou a syrom je výdatné jedlo, ktoré spája klasickú chuť jemného bravčového mäsa s bohatou zmesou šampiňónov, zeleniny a...

    Obľúbený sýrový dezert nášho čitateľa: Bez pečenia!

    Dnešný recept na piškótový koláč s tvarohom, škoricou a tiež krémom , sme si požičali v našej facebookovej skupine Prima kuchárkaod našej čitateľky Pavly...

    Čo pridať do upokojujúceho večerného nápoja: vymenované najlepšie možnosti

    Mnohí ľudia si večer radi doprajú tradičnú šálku čaju, ale je rozumné upustiť od klasických druhov. Čierny a zelený čaj na vás budú...

    Nedávné komentáře