HomeReceptySlivkový koláč s výborným krémom: treba vyskúšať!

Slivkový koláč s výborným krémom: treba vyskúšať!

Ak patríte do skupiny milovníkov ovocných dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme lahodný slivkový koláč so slivkovým krémom a šľahačkou.Príprava je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná.Vďaka tomu je tak vhodný ako skvelé pohostenie pre prípadnú návštevu.Kombinácia sliviek, krému a kyslej smotany je jednoducho božská!

Už sa vám zbiehajú slinky? Poďme si spoločne pripraviť tento lahodný slivkový koláč s pudingom.

Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchařka.

Ak máte chuť na ďalšie dobroty, určite vyskúšajte tento oplátkový koláč!

Vynikajúci recept na slivkový koláč s krémom:

Čo budeme potrebovať:

Cesto:.

  • 300 g polohrubej múky.
  • 150 g masla.
  • 3 polievkové lyžice cukru.
  • 1 vrecko prášku do pečiva.
  • 2 žĺtky.
  • 1 polievková lyžica smotany.
  • štipka soli.
  • Plnenie:.

  • 3 žĺtky.
  • 5 vaječných bielkov.
  • 1 vrecko pudingu.
  • 500 ml kyslej smotany.
  • 4 polievkové lyžice cukru.
  • 1 kg sliviek.
  • škorica.
  • 5 polievkových lyžíc krupice.
  • Ako budeme pokračovať:

    1.Začnite s cestom.Pridáme žĺtky a kyslú smotanu a vymiesime.

    2.Cesto rozvaľkajte na hrúbku asi pol centimetra a položte ho na plech, ktorý ste vyložili papierom na pečenie.Potom cesto posypeme 2 lyžicami krupice a poukladáme naň slivky rozkrojené na polovice (bez kôstok).Posypeme škoricou a 3 lyžicami krupice.

    3.Pokračujte v plnení.V druhej miske zmiešajte žĺtky a uvarený krém.Zmes premiešame a pridáme kyslú smotanu.Nakoniec obe zmesi zmiešajte dohromady.

    4.Vytvorenú zmes vylejeme na slivky a uhladíme ju.Pečieme pri teplote 170-180 stupňov približne 30-35 minút.

    Hotovo! Vychutnajte si!

    Navštívte aj našu skupinu na Facebooku Sladká receptová inšpirácia, kde každý deň nájdete skvelé tipy.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Aj keď sa zdá tento recept byť chválitebný, musím sa zamyslieť nad jeho obsahom. Možno by bolo vhodné znížiť množstvo cukru, aby sa zlepšila nutričná hodnota dezertu. Napriek tomu, určite ho vyskúšam a zvážim možnosť zdieľania s priateľmi.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?