HomeJedloSlaný koláč vyrobený zo zvyškov šunky a jarnej cibuľky

Slaný koláč vyrobený zo zvyškov šunky a jarnej cibuľky

Vyskúšajte slaný koláč s cibuľkou a jarnou cibuľkou, pretože suroviny na toto chutné jedlo máte v týchto dňoch zrejme v chladničke.
Slaný koláč alebo quiche je francúzska pochúťka, ktorú miluje celý svet.Príprava je naozaj jednoduchá a plnka lahodná a cenovo dostupná.
Tento recept má mnoho výhod a jednou z hlavných je skutočnosť, že je rovnako lahodný studený aj teplý.Nižšie si prečítajte recept, ktorý napísal Satisfied.hr.
Slaný koláč s šunka a jarnou cibuľkou – ingrediencie:
Na cesto:
25 dní tretieho svadobného dňa,.
12 dag masla,.
1 vajce,.
1 malá lyžica soli.
Na náplň:
4 vajcia,.
2 kyslá smotana (alebo jogurt),.
30 dní podľa vlastného výberu,.
2 kusy jarnej cibuľky,.
soľ a korenie.
Slaný koláč s cibuľkou a jarnou cibuľkou – príprava:
– Jarnú cibuľku dobre umyjeme, nakrájame nadrobno a na troche tuku podusíme asi 10 minút.Cibuľu tiež nakrájame na drobno a zmiešame s udusenou cibuľou.
– Začnite pripravovať cesto.Do chleba pridajte soľ a na tenké plátky nakrájané maslo.Maslo rozdrobíme končekmi prstov pomocou šľahača.Buďte rýchli, pretože maslo sa nesmie príliš roztopiť.Keď si všimnete, že maslo má veľkosť veľkej strúhanky, pridajte vajíčko a potom vypracujte cesto.
– Nemiesime ho príliš dlho, pretože bude tuhý.Maslo, múku a vajíčko stačí spojiť do hladkej hmoty.Cesto vytvarujte rukami do gule a potom do kotúča (uľahčíte si to neskôr vaľkaním) a odložte na 15 minút do chladničky.
– Vajcia rozšľaháme so smotanou, pridáme soľ a korenie a odstavíme.Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme na pomúčenej doske.Cesto preložíme do požadovanej formy (okrúhlej alebo štvorcovej).Prstami ho jemne zarovnajte s formičkou.
– Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia.Cesto prikryjeme mastným papierom a poukladáme naň keramické guľôčky na pečenie.Keď sa rúra vyhreje, cesto vložíme dovnútra a pečieme 12 minút.
– Potom cesto vyberieme a guľky opatrne vyberieme.Na spodok uložíme cibuľu a jarnú cibuľku.Plnku trochu rozotrieme na cesto.
– Potom všetko zalejeme zmesou smotany a vajec.Ihneď vráťte do rúry a pečte medzi 30 až 40 minútami, t.j.až do momentu, keď je povrch koláča zlatožltý.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře