HomeReceptySladko-slané bravčové kotlety na medovej omáčke: Lahodný recept na každú príležitosť

Sladko-slané bravčové kotlety na medovej omáčke: Lahodný recept na každú príležitosť

Pokiaľ hľadáte recept, ktorý kombinuje jemnosť bravčového mäsa sbohatou sladko-slanou chuťou, bravčové kotlety na medovej omáčke sú tou správnou voľbou.Táto lahodná omáčka, ktorá spája sladkosť medu s jemnými tónmi korenia, dokonale dopĺňa šťavnaté kotlety a vytvára nezabudnuteľný zážitok.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Bravčové kotlety na medovej omáčke

Čo budeme potrebovať:

Mäso:

  • 4 bravčové plátky kotlety.
  • soľ – podľa chuti.
  • čierne mleté ​​korenie – podľa chuti.
  • cesnakový prášok – podľa chuti.
  • Ostatné:

  • olej + maslo – na vyprážanie.
  • čerstvý petržlen – na záverečné zdobenie.
  • Omáčka:

  • 8 strúčikov cesnaku.
  • 4 lyžice medu.
  • 80 ml vývar alebo voda.
  • 2 lyžice jablkový ocot.
  • soľ – podľa chuti.
  • Ako budeme postupovať:.

    1. Mäso: Bravčové kotlety umyte, osušte papierovými utierkami a zobou strán posypte soľou, čiernym mletým čiernym korením a cesnakovým práškom.

    2.Do panvice zohriatym olejom položte bravčové kotlety a smažte 3-5 minút na miernom ohni zakaždej strany dozlatista.Vnútorná teplota bravčových kotliet by mala byť 57-60 ° C a po smažení ich preložte na tanier.

    3. Omáčka: Do rovnakej panvice zohriatym maslom vsypte prelisovaný cesnak a smažte 30 sekúnd na miernom ohni.Ďalej do panvice prilejte med a vývar alebo vodu – miešajte.Dochuťte jablčným octom a soľou a varte omáčku cca 3 minúty na miernom ohni.Potom do omáčky položte vyprážané bravčové kotlety, ktoré omáčkou prelejte.

    4.Následne panvicu vložte do predhriatej rúry a pečte 1-2 minúty pri 230-240 °C.

    5.Lahodné bravčové kotlety na medovej omáčke na záver ozdobte-posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte sláskou, veľkou chuťou a gráciou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře