Chcete si dopriať niečo naozaj výnimočné? Exkluzívne strešné cheesecaky sú tým pravým dezertom na každú príležitosť.Jemný tvaroh v kombinácii s višňami a mäkkým cestom vytvárajú dokonalú harmóniu chutí, ktorú si zamilujete.Tieto koláčiky sú ideálne nielen na nedeľné popoludnie, ale aj na slávnostný stôl.Vyskúšajte tento lahodný recept, ktorý poteší každý mlsný jazýček!
Navštívte aj našu skupinu Sladké inšpirácie na recepty na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.
Tvarohový koláč Roofies
Čo budeme potrebovať:
Cesto:
Čerešňová náplň:
Krém:
Zdobenie a posýpanie:
Ako postupovať:
1. Cesto: V miske rozšľaháme vajcia, pridáme cukor a štipku soli – šľaháme do hladka.Potom do misy postupne v 2 etapách pridávame múku a nakoniec pridáme mlieko – dobre premiešame do hladka.
2.Vzniknuté cesto vylejte na plech vyložený pergamenom, pekne rozotrite a uhlaďte.
3.Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri 180 °C dozlatista a po upečení necháme cesto trochu vychladnúť a odstránime pergamen.
4. Čerešňová náplň.Nakoniec do panvice pridáme kukuričný škrob zmiešaný s vodou – dobre premiešame a niekoľko minút povaríme.Po uvarení prelož plnku do misky, prikry ju potravinovou fóliou a nechaj vychladnúť na izbovú teplotu.
5.Pomocou pohára a noža vytvarujte z vychladnutého cesta okrúhle kolieska/krúžky a položte ich na čistý povrch.Zvyšky/kraje cesta nechajte bokom a nakoniec ich rozomelte na jemný piesok.
6. Cream.
7.Získaný krém rozotrite, pekne rozotrite a uhlaďte na kolieska cesta, potom krém vytvarujte do vlniek a do stredu naneste uvarenú višňovú náplň.Prikryjeme druhým kolieskom cesta, potom celý krém rozotrieme a zabalíme do pomúčených okrajov cesta.
8.Nakoniec koláčiky ozdobte čerešňou a podávajte so slávou a eleganciou.
Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite nám o ňom povedzte v našej facebookovej skupine Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov
Naozaj výnimočné? Myslím, že táto sladká lahôdka s tvarohovými koláčiky skutočne poteší. Možno by však bolo vhodnejšie použiť menej cukru pre zdravší variant. Ďakujem za recept!