Paradajková šťava je veľmi zdravá, ale iba ak neobsahuje soľ.Pripraviť ho na zimu nie je také ťažké, ako sa zdá..
Je to tiež skvelý spôsob, ako spracovať veľkú úrodu paradajok, ktoré sa čoskoro začnú kaziť..
Odborníčka nášho časopisu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám povedala, ako vyrobiť paradajkovú šťavu bez sterilizácie.
Nič nemôže byť jednoduchšie.
1.Najprv je potrebné, aby čisté paradajky prešli cez mlynček na mäso alebo nasekali mixérom.Najprv by bolo dobré odrezať stonku.
2.Potom paradajkový pretlak premelieme cez sitko, aby sme sa zbavili semienok a šupky.V dôsledku toho získame paradajkovú šťavu bez nečistôt.
3.Ďalej pridajte korenie podľa chuti.Rozsah je pomerne široký, od obyčajného čierneho korenia až po cesnak, listy bazalky a koreň zázvoru.
4.Panvicu so šťavou položte na sporák, priveďte do varu a varte 10 minút.
5.Nalejte do sterilizovaných pohárov a uzavrite.Po vychladnutí obrobkov ich odložíme na uskladnenie.
Skvelý recept, no nezdá sa vám, že by bolo vhodné doplniť o možnosť použitia bezlepkovej alternatívy korenia, aby recept zohľadňoval aj potreby ľudí s intoleranciou na lepok?