Predstavujeme vám recept na sedliacke rezne, ktorý je nielen lacný, ale aj nesmierne chutný a vyživujúci.Pomocou bežných surovín, ako sú cibule, vajcia a krupice, pripravíte lahodné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu.
Čo budeme potrebovať:
Ako budeme postupovať:
1) Príprava cibuľovej zmesi: Cibuľu nakrájajte na veľmi malé kúsky.Vo veľkej mise zmiešajte cibuľu, vajcia, krupicu, pretlačený cesnak, soľ a korenie.Pre intenzívnejšiu chuť môžete pridať lyžicu sójovej omáčky.Zmes nechajte odpočívať 10-15 minút, aby krupica nafúkla.
2) Tvarovanie a vyprážanie rezkov: Scibuľové zmesi tvarujte mokrými rukami placky.Rozpáľte rastlinný olej na panvici a rezne zobú strán opečte dozlatista.
3) Dusenie: Opečené rezne preneste do inej panvice a zalejte paradajkovou omáčkou.Duste na miernom ohni približne pol hodiny, pokiaľ nie sú rezne mäkké a omáčka sa trochu nezredukuje.
4) Podávanie: Hotové sedliacke rezne podávajte svašou obľúbenou prílohou, napríklad zvarenými zemiakmi, ryžou alebo cestovinami.
Opekané zemiaky skuracími prsiami a cesnakom na masle – úplne jednoduché, ale výborné.
Záver
Tento jednoduchý a ekonomický recept na sedliacke rezne dokazuje, že chutné a sýte jedlo nemusí stáť majland.Vyskúšajte a presvedčte sa, že aj z bežných surovín je možné vykúzliť niečo výnimočné.
Je to naozaj také ekonomické, ak berieme do úvahy množstvo vôbec? Čo by ste povedali na možnosť pridať do zmesi nejaké šľahačkové zemiaky a zmeniť chutný a sýty jedlo na niečo ešte špeciálnejšie?