HomeReceptyS mandľami a žmolenkou: Recept na skvelý višňový koláč!

S mandľami a žmolenkou: Recept na skvelý višňový koláč!

Dnešný recept na výborný višňový koláč so žmolenkou, sme si požičali v našej facebookovej skupine Prima kuchárka od našej čitateľky Jany Podolákovej Burkartovej, týmto jej ďakujeme.V tejto skupine so snami môžete tiež podeliť o váš obľúbený recept.Stačí pridať peknú fotku aj singredienciami a postupom.My tento recept zaradíme do nášho receptového magazínu.Tiež sa môžete snami a ďalšími čitatelia tejto skupiny podeliť o to, čo máte dnes kobedu alebo aké pohostenie chystáte na narodeninovú oslavu.

Teraz už ale späť k dnešnému receptu.Príprava je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná.Hodí sa tak ako skvelé pohostenie pre prípadnú návštevu.

Oslovili sme vás týmto dezertom? Poďme si teda spoločne prichystať tento višňový koláč so žmolenkou!

Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchárka.

Pokiaľ hľadáte nejakú ďalšiu dobrotu, potom rozhodne vyskúšajte tento čučoriedkový koláč!

Výborný recept na višňový koláč s mandľami:

Čo budeme potrebovať

cesto:

  • 250 g nízkotučného tvarohu.
  • 1 ks vajcia.
  • 125 ml oleja.
  • 100 g cukru.
  • štipka soli.
  • 400 g polohrubej múky.
  • 1 prášok do pečiva.
  • na ozdobenie:

  • 750 g višní.
  • 50 g mandľových lupienkov.
  • na žmolenku:

  • 100 g masla.
  • 100 g cukru.
  • 1 van.cukor.
  • 200 g hladkú múky.
  • pol lyžičky prášku do pečiva.
  • 1 žĺtok.
  • Ako postupovať:

    1) Začneme tým, že si tvaroh dáme do sitka vyloženého čistou utierkou.Necháme ho odkvapkať a dôkladne z neho vytlačíme tekutinu.Potom ho vložíme s vajcom, olejom, cukrom a soľou do misy a dôkladne premiešame.

    2) Polohrubou múku zmiešame spráškom do pečiva a postupne prehniteme.Potom stvárneného cesta utvoríme guľu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a na 30 minút umiestnime do chladničky.

    3) Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.Višne si umyjeme a zbavím stopiek, vykôstkujeme.Maslo, cukor, van.Cukor, hladkú múku, prášok do pečiva a žĺtok si rýchlo prehnite na žmolenku.

    4) Cesto si položíme na tukom vymastený plech a na ňom ho rozvaľkáme.Navrch nakladieme rovnomerne višne, žmolenku a tiež mandľové lupienky.

    5) Pečieme 35 – 40 minút.Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře