Ak máte v chladničke pita chlieb, tvaroh a syr, môžete z týchto zvyškov pripraviť jednoduchý koláč.
Na tento recept sa dá použiť aj sušiaci sa pita chlieb.
Naša odborníčka a šéfkuchárka, Júlia Archipovová, ktorá je pekárka štvrtej kategórie, prezradila, ako pripraviť pita koláč.
Požadované: ‚Ak by ste chceli, aby sa vám piškóty podarilo pripraviť, môžete si ich zakúpiť.‘
Ako variť
1. Do misky nalejte mlieko, pridajte vajcia a tvaroh, osolte, okoreňte, a natrhajte pita chlieb na malé kúsky alebo ho rozdrobte do mlieka.
2. Syr nastrúhajte na strúhadle a pridajte do zmesi z mlieka a pity.
3. Všetko dôkladne premiešajte, nechajte zmes vsiaknuť do pity a pripravte si formu na pečenie.
4. Vymažte ju maslom, vložte do nej zmes, predhrejte rúru na 180-190 stupňov Celzia a pečte 25-30 minút.
Môžete posypať sezamovými semienkami a podávať po vychladnutí. Dobrú chuť!