Sušienky pripravené podľa tohto receptu sú zmetené za pol hodiny, takže ak sa ich chystáte robiť, môžete pokojne vymiesiť cesto na niekoľko porcií.
O recept sa podelila Julia Archipovová, odborníčka na varenie z internetového vydania BelNovosti.
Prísady sú najjednoduchšie:
Vopred vyberte maslo z chladničky, aby bolo mäkké v čase, keď sa chystáte miesiť cesto.
Keď maslo dosiahne správny stav, zmiešajte ho s tvarohom, soľou a vanilkou.
V tomto momente pridajte polovicu množstva múky a prášok do pečiva.Postupne pridávajte zvyšnú múku a mieste cesto – malo by vyjsť mäkké a nelepiť sa na ruky.
Keď je cesto hotové, vložte ho do vrecka a nechajte ho v mrazničke zmraziť.
Potom zmrazené cesto nastrúhajte na hrubom strúhadle a zo vzniknutých hoblín vytvarujte sušienky v tvare ježka.
Ulož ich na pergamen a posyp cukrom – na jeden kúsok budeš potrebovať asi pol čajovej lyžičky (môžeš mať viac alebo menej).
Sušienky by sa mali piecť pri teplote 180 stupňov 15 – 20 minút, kým sa nám ježkovia nezačnú červenať.