HomeReceptyRýchla nepečená sušienková torta so smotanovo-čokoládovým krémom a polevou.

Rýchla nepečená sušienková torta so smotanovo-čokoládovým krémom a polevou.

Ak hľadáte rýchly a lahodný dezert, nepečená sušienková torta so smotanovo-čokoládovým krémom a polevou je skvelou voľbou. Tento dezert je jednoduchý na prípravu a vďaka kombinácii jemného smotanového krému a horkej čokolády poteší všetkých milovníkov sladkostí. Je ideálny ako zákusok k popoludňajšej káve alebo pre návštevy, ktoré chcete ohromiť. Všetko, čo potrebujete, sú základné ingrediencie, a výsledok vás zaručene prekvapí svojou bohatou chuťou.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Nepečená sušienková torta so smotanovo-čokoládovým krémom a polevou

Čo budeme potrebovať:

Sušienkový základ:

  • 100 g maslovej sušienky.
  • 1 lyžica horkého kakaa.
  • 40 g rozpusteného masla.
  • 1 lyžica bieleho jogurtu.
  • Krém:

  • 125 ml mlieka.
  • 80 g horkej čokolády (70%).
  • 180 ml sladené smotany na šľahanie.
  • Poleva:

  • 130 ml sladené smotany na šľahanie.
  • 100 g horkej čokolády (70%).
  • Na zdobenie:

  • strúhaná čokoláda.
  • Ako budeme postupovať:

    1. Sušienkový základ: Do mixéra vložte maslové sušienky a pomeľte na jemný prášok, ktorý presypte do misy. Potom pridajte horké kakao, prilejte rozpustené maslo a vmiešajte biely jogurt – dôkladne premiešajte.

    2. Výsledný základ naneste do formy alebo obruče, jemne pritlačte dnom pohára a na chvíľu uložte do chladničky.

    3. Krém: Do menšieho hrnca vlejte mlieko, ktoré na miernom ohni zahrejte a vmiešajte horkú čokoládu (70%) – dobre premiešajte a nechajte chvíľu bokom.

    4. Do inej misy vlejte sladenú smotanu na šľahanie a vyšľahajte do tuhej bielej peny, do ktorej potom pridajte rozpustenú čokoládu – poriadne premiešajte a krém je hotový!

    5. Získaný krém naneste na základ vo forme/obruči, pekne rozotrite a uhlaďte. Uložte na chvíľu do chladničky.

    6. Poleva: Do malého hrnca vlejte sladenú smotanu na šľahanie, ktorú na miernom ohni zahrejte a vmiešajte horkú čokoládu (70%) – dôkladne premiešajte a poleva je hotová!

    7. Vzniknutou čokoládovou polevou prelejte krém vo forme/obruči, jemne pretrepte a po chvíli uložte na 5-6 hodín do chladničky na stuhnutie.

    8. Na záver tortu ozdobte strúhanou čokoládou po bokoch a nakrájajte.

    9. Sušienkovú tortu so smotanovo-čokoládovým krémom a čokoládovou polevou podávajte s láskou, skvelou chuťou a nadšením.

    Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!

    Ak aj vy máte svoj obľúbený recept, určite nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde každodenne nájdete množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Lahodné rolky z lístkového cesta: úžasné pochutina, které si každý zamiluje

    Tento recept na rolky z lístkového cesta je ideálny na rýchle a chutné občerstvenie, ktoré si môžete jednoducho prispôsobiť vlastným preferenciám. Náplň z tzatziki,...

    Chutnejšie ako mäso: ako pripraviť cuketové rezne – domáci aj hostia budú z tohto jedla nadšení

    Ukázalo sa, že chutné rezne môžete pripraviť aj bez mäsa. Cuketa môže byť základom pre chutné 'puky'. Hlavnou vecou je dodržiavať presný...

    Kedy kopať chren: závisí od toho jeho pálivosť.

    Je známe, že kopanie chrenu je povolené počas celej sezóny. Ak však chcete, aby chren mal čo najvýraznejšiu chuť a arómu, mali by...

    Vyskúšajte túto netradičnú pizza kapsu – Jednoduchá a rýchla výroba!

    Hľadáte inšpiráciu na nejakú chutnú, slanú dobrotu? Potom ste na správnom mieste! Dnes si spoločne pripravíme bleskovú pizzovú kapsičku z lístkového cesta!Oslovil vás tento...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?